Voluntarii unesc 100 de tari pentru o actiune de curatenie

Acasa/COMUNICATE DE PRESA, fundatii / asociatii / ONG-uri, social/Voluntarii unesc 100 de tari pentru o actiune de curatenie

Grupuri de voluntari si organizatii din diferite tari initiaza o actiune globala numita Curatenie Mondiala 2012, avand ca scop strangerea gunoaielor aruncate ilegal in 100 de tari, dorind totodata sa ii determine pe oamenii din intreaga lume sa fie mai responsabili și conștienți de faptele lor.

‘’ Nu  este  vorba numai despre  cei care iubesc natura,  ci si despre toti cei care constientizeaza ca problema gunoaielor este cea mai mare resursa folosita necorespunzator din intreaga lume’’, afirma   unul dintre initiatorii actiunii, Rainer Nolvak – antreprenor in tehnologie.

Ziua mondiala de curatenie va consta in actiuni  separate, ce se vor desfasura intr-o singura zi in intreaga tara sau pe intreaga suprafata a unui oras: Afganistan, Albania, Austria, Bangladesh, Barbados, Bénin, Brazilia, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodgia, Cile, Republica Democrata Congo, Estonia, Finlanda, Franta, Gambia, Georgia, Ghana, Croatia, Cipru, India (New Delhi, Hyderabad, Lucknow , Patna), Indonezia, Italia, Kenya, Kazahstan, Kosovo, Lituania, Liberia, Letonia, Macedonia, Moldova, Maroc, Nepal, Olanda, Nigeria, Niger, Portugalia, Romania, Saint Lucia, Saint Vincent si insulele Grenadine, Senegal, Serbia, Slovenia, Spania, Sri Lanka, Sudan, Tailanda, Tanzania, Togo, Turcia, Uganda, Ucraina, Anglia, SUA (San Fransisco) si Rusia.

Ideea actiunii  a luat nastere din miscarea civica Let’s Do It! care a debutat  in 2008,  intr-o mica tara baltica, Estonia, cand, pe 3 mai,  50 000 de oameni au iesit in afara orașelor si au strans in 5 ore, 10 000 de tone de gunoi, curatand intreaga tara. Reportajul video despre actiune s-a raspandit imediat, iar acum, modelul curateniei intr-o singura zi a fost preluat de alte 15 tari ce au avut rezultate surprinzatoare- 2,4 milioane de participanti, iar rata participarii pe judet a crescut de la 4% la 14% ( din intreaga populatie).

‘’Prin intermediul acestor actiuni, am implementat simpla si foarte practica filosofie Let’s Do It!- nu da vina pe altii, mai bine gandeste-te cum sa faci lucrurile sa fie mai bune si sa-i inviti pe toti sa ti se alature’’, afirma Nolvak.

Pentru anul viitor, initiatorii isi propun sa uneasca eforturile voluntarilor in cel putin 100 de tari- astfel, va fi loc pentru mai multi sa participe. Aceste actiuni, care au fost indeplinite cu succes de catre oameni dedicati, voluntari ce provin din medii diferite, demonstreaza ca impreuna putem face diferenta.

Acum e momentul potrivit sa pornim spre marea aventura. O lume fara  gunoaie este un lucru care se poate realiza. Echipa de Curatenie Mondiala 2012 invita toti oamenii si toate tarile care doresc sa ia parte la aceste Jocuri Olimpice pentru o lume curata, sa ni se alature!

Pentru mai multe informatii, pentru a vedea cum puteti sustine si a va alatura cauzei, vizitati: www.letsdoitworld.org

Contact:
World Cleanup 2012
Mrs. Tiina Urm
Communications & PR
GSM: +372 5300 0515
e-mail: tiina@letsdoitworld.org
www.letsdoitworld.org

Contact national:

Anamaria Hancu, anamaria.hancu@letsdoitrormania.ro, 0734 857 405
Site: http://www.letsdoitromania.ro
Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro
Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro
Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

Go to Top