window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Voluntarii Whirlpool si IKEA sprijina constructia unei case pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

Zece angajati ai sediilor Whirlpool si Ikea din Italia au ajuns in Romania pentru a ajuta la constructia unei case sigure pentre 8 tineri cu dizabilitati intelectale si locomotorii. Echipa lucreaza, pentru 2 zile (2 si 3 septembrie) in Clinceni, Ilfov, la 16 km de Bucuresti. Echipa, formata din 6 angajati Whirlpool si 4 Ikea, vor lucra la izolarea casei pe exterior si in interior.

Habitat for Humanity Romania construieste in Clinceni, in parteneriat cu Fundatia Motivation Romania, cu sprijinul financiar al Fundatiei Vodafone Romania, o casa in care vor locui persoane cu nevoi speciale. Casa, un duplex pe structura de lemn, este construita pentru a oferi rezidentilor siguranta si suportul necesar, acestia putand incepe o viata semi-independenta, cu minim suport. Noii proprietari vor beneficia, de asemenea, si de diferite cursuri, care-I vor ajuta sa se integreze mai bine in societate.

Persoanele cu dizabilitati din Romania inca primesc foarte putin (sau aproape deloc) sprijin. Mai mult, unele dintre ele sunt fortate sa traiasca in conditii inadecvate in institutiile de stat. Habitat for Humanity Romania ajuta aceste persoane sa traiasca o viata independenta, implicandu-se in proiect similare in alte zone ale tarii, un bun exemplu fiind proiectul din Timisoara (2008) cand o casa a fost construita pentru 5 persoane cu dizabilitati intelectuale.

Whirlpool sprijina Habitat for Humanity si misiunea sa de a eradica locuirea saracacioasa de mai mult de 10 ani, iar din 2004 parteneriatul s-a extins in intreaga Europa. Sprijinul include voluntariatul pe santierele Habitat, diverse scheme de finantare, oferirea de echipamente pentru casele Habitat din Europa si Asia Centrala, toate acestea fiind parte a viziunii Whirlpool de a fi In fiecare casa. IKEA este unul din partenerii comerciali globali de top ai Whirlpool, lucrand impreuna pentru a oferi echipamente de calitate pentru bucatarie.

Despre Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity Romania, parte a Habitat International, este o organizatie crestina nonprofit a carei misiune este de a eradica locuirea saracacioasa in lume. De la infiintarea sa in Romania in 1996, Habitat a construit si renovat case pentru mai mult de 1600 famili in nevoie. Pentru mai multe informatii vizitati www.habitat.ro.

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala infiintata n 1995 pentru a oferi scaune rulante personalizate si servicii de viata independenta persoanelor cu dizabilitati din Romania.

Incepand din 2003, Motivation ofera servicii rezidentiale si educative n comunitate pentru 37 de copii si tineri cu dizabilitati severe transferati dintr-un centru de plasament. Unii dintre tinerii cu dizabilitati din casele de tip familial Motivation participa la competitii sportive nationale si internationale Special Olympics. Din 2006, Motivation ofera servicii de facilitare a angajarii persoanelor cu dizabilitati din ntreaga tara.

Habitat for Humanity Romania
Str. Ionita Vornicul, nr. 4
020325 – sector 2
BucureSti, Romania
tel.: +40 21 3113025
fax: +40 31 8177363
petruta.pacuraru@habitat.ro
http://www.habitat.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top