window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

www.asistentasociala6.ro – Nouă ani online pentru cetăţenii Sectorului 6

Primaria Sectorului 6

Aşa cum v-am obişnuit deja, la cei 10 ani împliniţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în domeniul implicării sociale, vom prezenta în continuare un material despre dezvoltarea serviciilor şi facilităţilor oferite comunităţii sectorului nostru.

Din luna septembrie 2006, pentru a reduce timpul de deplasare şi pentru o cât mai corectă informare am lansat site-ul www.asistentasociala6.ro care beneficiază de o interfaţă prietenoasă şi conţine informaţii complete, inclusiv formularele necesare cetăţenilor pentru completarea dosarelor în vederea depunerii la sediile noastre.

Site-ul a venit în întâmpinarea nevoii de informare a celor care doresc să acceseze serviciile pe care le oferim, precum şi a celor care au nevoie de diverse formulare sau chiar doresc să se alăture echipei noastre.

Utilizarea site-ului facilitează comunicarea şi susţine consultarea publică, cetăţeanul obţine feed-back la sugestiile sau părerile pe care ni le transmite, precum şi răspunsuri competente la întrebările pe care ni le adresează. Unul dintre obiective îl reprezintă apropierea de comunitate, iar arhiva foto familiarizează oamenii cu misiunea noastră în domneniul asistenţei sociale.

www.asistentasociala6.ro este continuu optimizat pentru motoarele de căutare şi acest lucru ne oferă o vizibilitate foarte bună pe internet. De asemenea, informaţiile existente sunt în permanenţă actualizate. Aici se regăsesc toate informaţiile necesare accesării serviciilor sociale pe care instituţia le pune la dispoziţia cetăţenilor, structurate intuitiv, astfel încât să vină în sprijinul utilizatorilor.

Pe lângă informaţiile legate de serviciile oferite cetăţenilor, pagina web aduce zilnic utilizatorilor interesaţi noutăţi din domeniul social (atât la nivel local, cât şi la nivel naţional, după caz internaţional), dezbateri, chestionare, revista presei din domeniul social. Pe site se găsesc proiectele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 6, precum şi cele în care suntem implicaţi ca parteneri, dar şi chestionare de interes public pentru măsurarea gradului de satisfacţie al utilizatorilor.

O componentă importantă a acestui instrument este actualizarea zilnică, întreţinerea şi updatarea din punct de vedere tehnic, până în prezent platforma a fost reorganizată atât la nivelul informaţiilor, cât şi în privinţa conceptului legat de design (facelift).

Site-ul este accesibilizat pentru persoanele cu handicap, ne ghidăm după liniile orientative dezvoltate de Web Accessibility Initiative (WAI), adică permite modificarea mărimii font-ului, iar pentru browser-uri cu software de tip “screen reader” sau browser-uri cu software vocal este ataşat text alternativ pentru imagini. De asemenea, permite “sărirea” la anumite link-uri, apasând taste specifice care se găsesc pe site. Am creat site-ul în totalitate cu dispozitiv independent, ceea ce de obicei înseamnă că nu este nevoie de mouse sau alte dispozitive specifice de indicare pentru a naviga conţinutul.

Beneficiarii au parte, dacă doresc, de un newsletter la care există opţiunea de abonare de pe site, aceştia primind periodic informaţii utile despre activităţile desfăşurate de DGASPC Sector 6.

În topul instituţiilor de interes public, top realizat de trafic.ro, ne aflam în luna februarie 2015, pe locul 7 cu peste 68500 de afişări şi peste 35000 de utilizatori unici. Vizitatorii care au accesat diverse pagini în anul 2014 au fost în număr de 400.000, într-o creştere evidentă din anul 2010 când erau 300.000.

Conform Google Analytics, cea mai accesată pagină de pe site, între anii 2012-2015, a fost cea a Serviciului Alocaţii şi Indemnizaţii cu peste 455.000 de vizualizări.

Site-ul www.asistentasociala6.ro este singurul site din domeniul asistenţei sociale care conţine toate informaţiile utile persoanelor interesate şi este accesat, tocmai datorită acestui aspect, de oameni care domiciliază atât în ţară, cât şi peste hotare.

Pagina web este în primele poziţii pe google pe cuvinte foarte căutate precum: alocaţii, indemnizaţii, adopţii,  protecţia copilului, asistenţă socială, persoane cu handicap etc.

În luna octombrie 2013, participantă la cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a obţinut locul al doilea în cadrul pilonului  II – „Social-media – mecanism de facilitare a dialogului cu cetăţenii”. În cadrul conferinţei „Comunicarea cu cetăţenii prin intermediul paginii web şi a reţelelor de socializare”, a fost expus succint, în cuvinte şi imagini, experienţa pe care instituţia noastră o are în domeniul comunicării online. În centrul prezentării s-au găsit beneficiile informării cu ajutorul internetului, dar şi performanţele obţinute prin intermediul paginii de web www.asistentasociala6.ro.

De asemenea, în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă ”Dialogul social în administraţia publică”, organizată în noiembrie 2014, DGASPC Sector 6 a primit „premiul de excelenţă pentru activitatea în administraţia publică locală„. Au fost premiaţi cei mai merituoşi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, care s-au evidenţiat anul trecut prin iniţiative pozitive şi proiecte de anvergură.

Mai multe informaţii referitoare la serviciile oferite în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 puteţi găsi la  www.asistentasociala6.ro.

Pe parcursul anului 2015 vom continua prezentarea proiectelor noastre, poveşti de succes, precum şi întâmplări inedite din viaţa oamenilor care fac parte din comunitatea sectorului nostru.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top