ActiveWatch Agentia de Monitorizare a Presei lanseaza instrumentul online www.incluziune.activewatch.ro adresat persoanelor cu dizabilitati in cautarea unui loc de munca, dar si angajatorilor in cautare de noi oportunitati de dezvoltare a efectivului de angajati.

Cele mai recente estimari oficiale arata ca, in Romania, din numarul total al persoanelor cu dizabilitati apte de munca, doar 11% sunt angajate. Prin comparatie, in tari precum Finlanda, Danemarca si Elvetia, ponderea persoanelor cu dizabilitati apte de munca, angajate, depaseste 50%. In Polonia, acest procentaj se situeaza la nivelul de 20%.

Proiectul Incluziunea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii prevede implementarea de servicii integrate, gratuite, destinate persoanelor cu dizabilitati. Aceasta componenta include activitati de recrutare, pregatire profesionala si plasare pe piata muncii. Pana in luna mai 2010, 85 de beneficiari au fost inscrisi in programul de recrutare, pregatire profesionala si plasare pe piata muncii. 23 dintre acestia au semnat pana la ora actuala un contract de munca cu un angajator.