window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

ActiveWatch Agentia de Monitorizare a Presei lanseaza instrumentul online www.incluziune.activewatch.ro adresat persoanelor cu dizabilitati in cautarea unui loc de munca, dar si angajatorilor in cautare de noi oportunitati de dezvoltare a efectivului de angajati.

Cele mai recente estimari oficiale arata ca, in Romania, din numarul total al persoanelor cu dizabilitati apte de munca, doar 11% sunt angajate. Prin comparatie, in tari precum Finlanda, Danemarca si Elvetia, ponderea persoanelor cu dizabilitati apte de munca, angajate, depaseste 50%. In Polonia, acest procentaj se situeaza la nivelul de 20%.

Proiectul Incluziunea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii prevede implementarea de servicii integrate, gratuite, destinate persoanelor cu dizabilitati. Aceasta componenta include activitati de recrutare, pregatire profesionala si plasare pe piata muncii. Pana in luna mai 2010, 85 de beneficiari au fost inscrisi in programul de recrutare, pregatire profesionala si plasare pe piata muncii. 23 dintre acestia au semnat pana la ora actuala un contract de munca cu un angajator.

Resursa online www.incluziune.activewatch.ro cuprinde informatii actuale si utile cu privire la angajarea persoanelor cu dizabilitati pe piata libera a muncii. Site-ul web este un instrument al campaniei nationale, care urmareste informarea publicului larg, a persoanelor cu dizabilitati si a angajatorilor cu privire la prevederile legii 448/ 2006 (privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap).

Lansarea site-ului initiaza campania de informare, componenta a proiectului Incluziunea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii, implementat de ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei impreuna cu Fundatia Motivation, Asociatia din Romania de Psihiatrie Comunitara, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si Asezamantul Cultural Academia Catavencu. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

ActiveWatch Agentia de Monitorizare a Presei este o organizatie de drepturile omului care militeaza pentru comunicare libera in interes public. Departamentul Antidiscriminare al ActiveWatch militeaza pentru combaterea inechitatii sociale, a rasismului, discriminarii si intolerantei.

ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei
Telefon: 021-313.40.47
Fax: 021-637.37.67
E-mail: office [at] activewatch.ro
http://www.activewatch.ro

2014-01-29T14:30:18+02:0020 mai 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA, social|
Go to Top