window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

XsoUnd la Street Delivery Vineri, 11 iunie, ora 22.00 / Bucuresti / 11-13 iunie 2010

Vineri, ora 22.00, strada Arthur Verona va intra intr-un univers paralel, populat de catre Mouse Boy un personaj mitic modern, care isi construieste lumea inconjuratoare din imagini si sunete care evoca drama pe care o traieste omul modern izolarea in multime.

Seria de lucrari vizuale urmareste evolutia personajului de la subterfugiile aplicate pentru a-si nega singuratatea, pana la descoperirea sufletului pereche. Partea vizuala este completata de cea muzicala, care la randul ei ofera o perspectiva asupra lumii, prin diversitate atat in stiluri muzicale, cat si prin mediile de transmitere a sunetului: de la gramofon, la chaos pad.

Parte din seria de video-uri XsoUnd, precum si doua proiecte vizuale ale jumatatii XsoUnd MisteriX vor fi proiectate si in cadrul Pilotului Post Fiction – Festivalul International de Arte Vizuale Si Microcinema vineri si sambata la Street Delivery.

Despre XsoUnd:
XsoUnd este un proiect multimedia initiat de UpperCUT si Mister X care combina tehnologia digitala cu metodele clasice, iesite din uz, pentru redarea sunetului si a imaginii. Cuvantul cheie al proiectului il reprezinta diversitatea: incepand cu mediile prin care se transmit imaginile si muzica, de la patefon, televizoare cu lampi, boom-box, pana la iPhone, chaos-pad, etc. pana la stilurile muzicale abordate, care traseaza o mica istorie moderna a sunetului. Astfel, XsoUnd poate sa insemne orice, de la jazz la noise, de la idm la muzica clasica, sau de la dusbtep la muzica lautareasca, de fiecare data fiind o surpriza totala.

XsoUnd urmareste povestea dramatica si plina de incercari a unui personaj mitic-modern, care isi gaseste refugiul doar in universul infinit al sunetelor. Incapabil sa stabileasca o conexiune cu lumea din jurul sau, asa zisa reala, Mouse-Boy isi contruieste propriul cerc social, populat de manechine din plastic, puternic colorate, care ii sunt partase la experientele audio-vizuale. XsoUnd surprinde in pasaje monocrome sau, dimpotriva, puternic colorate, spectrul de sunete si imagini care umplu universul alienat si delirant al personajului… pana in ziua in care, o prezenta feminina ii intra in viata.

Despre Street Delivery:

Street Delivery militeaza pentru un oraș care sa ofere bucurie locuitorilor sai, pentru un oraș n care pietonilor le este acordata aceeași importanța ca și celorlalți participanți la trafic.

Ne propunem sa determinam autoritațile sa creeze un traseu cultural pietonal n zona strazii Arthur Verona, care in timp sa se extinda pentru a lega parcul Gradina Icoanei de Gradina Cișmigiu.

Obiectivele planului urbanistic includ: largirea trotuarelor, crearea unui pasaj pietonal subteran care sa traverseze Bulevardul Magheru și parcaje subterane pe mai multe nivele. Noua promenada va fi destinata n principal pietonilor și bicicliștilor, urmarind sa ofere o soluție alternativa blocajelor din trafic si strazilor zgomotoase din aceasta zona.

Promenada va avea att o dimensiune utilitara ct și una culturala . Asta nseamna ca trecatorii se pot plimba și se pot bucura de oraș, avnd posibilitatea de a zabovi pe terasa unei cafenele sau de a participa la diverse spectacole de strada n aer liber.

Ne intereseaza orașul, felul n care funcționeaza el și felul n care reactioneaza la interventia oamenilor. Dar ne intereseaza, n egala masura, ca oamenii sa se simta plini de viața și binedispuși n interacțiunea lor cu orașul.

De aceea, timp de trei zile pe an, nchidem strada Arthur Verona pentru mașini și o deschidem pentru oameni.

www.streetdelivery.ro

MisteriX
thexsoundproject@gmail.com
http://myspace.com/xsound_project

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top