window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Zilele Educatiei Medicale 2011 / 02 – 15 mai 2011

Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania anunta cu mare entuziasm debutul Zilelor Educatiei Medicale ce va avea loc simultan, incepand cu data de 2 mai, anul curent, in cadrul Universitatilor de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures si Timisoara. In cadrul acestui eveniment studentii medicinisti se reunesc la nivel national pentru a realiza cel mai mare proiect studentesc de educatie medicala din Europa.

Prin intermediul sau, studentii din cadrul facultatilor de medicina din tara incearca sa suplineasca o necesitate reala de informare si pregatire medicala pe care universitatile si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nu reusesc sa o acopere prin intermediul curriculum-ului universitar.

Cu scopul informarii, in cadrul acestui eveniment se organizeaza programe autentice si eficiente de orientare postuniversitara, consiliere in domeniul oportunitatilor de dezvoltare personala si profesionala a studentilor cat si conferinte avand ca subiect medicina alternativa.

Cu privire la pregatirea medicala universitara, acest eveniment raspunde solicitarilor studentilor, prin organizarea de cursuri de prim ajutor si de workshop-uri prin intermediul carora studentii la medicina isi pot descoperi si cultiva abilitatile practice in domeniul chirurgiei, inca din timpul facultatii (cursuri de noduri Si suturi chirurgicale, cursuri practice de bandajare si manevre de efectuare a injectiilor, manevre de punere a perfuziilor etc).

In acest moment exista inegalitate de sanse in randul studentilor in ceea ce priveste accesul la astfel de cursuri, practica obligatorie de vara neputand asigura o pregatire uniforma a studentilor. Deoarece un astfel de program asigura un complementarism foarte important in vederea asigurarii unei pregatiri practice riguroase a viitorilor absolventi, speram ca prin acest demers sa atragem atentia Institutiilor Statului cu competente in acest domeniu asupra importantei introducerii acestui tip de cursuri in curriculum-ul de baza.

Acest proiect reprezinta, in primul rand, o manifestare pasnica si constructiva a intregului bloc studentesc de specialitate la adresa hibelor actuale ale sistemului romanesc de invatamant medical.

Printre sustinatorii acestui eveniment se numara, la nivel local: Academician Prof. Dr. Ion Bruckner, Prof. Dr. Crina Sinescu, Prof Dr. Anca Badarau.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati:
Luisa Georgiana Baca
Coordonator National al Proiectului „Zilele Educatiei Medicale” FASMR
Ofiter National al Departamentului de Educatie Medicala FASMR
Telefon: +40754.868.082
E-mail: luisa.baca.georgiana@gmail.com

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top