window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

ZIUA DUNARII 29 IUNIE, 2010 / 29 iunie 2010

Si anul acesta, Centrul de Consultanta Ecologica Galati (CCEG) raspunde invitatiei Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunrii (ICPDR) de a se implica in marea sarbtoare a Flviului Dunare, organizand activitati specifice sectorului neguvernamental de mediu la Galati, si implicand multi partenerei. (Programul este atasat).

ZIUA DUNARII 29 IUNIE, 2010
IMPLICA-TE IN PROTECTIA RAURILOR!
UN ARTIST AL DUNARII 2010- CONCURS SCOLAR INTERNATIONAL

Si anul acesta, Centrul de Consultanta Ecologica Galati (CCEG) raspunde invitatiei Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunrii (ICPDR) de a se implica in marea srbtoare a Flviului Dunare, organizand activitati specifice sectorului neguvernamental de mediu la Galati, si implicand multi partenerei. (Programul este atasat).

In intreg bazinul hidrografic al Dunarii, in orase si localitati rurale, de-a lungul afluentilor, se organizeaza multiple i variate festivitti: ntlniri publice, concerte, intreceri sportive, jocuri educative, etc, tribut de recunotint adus Fluviului dar si celor care militeaza pentru protectia mediului. Sunt consolidate, astfel, relatiile dintre oameni, intelegandu-se c, in ciuda varietatii culturale si a istoriei de multe ori zbuciumate si insngerate, avem o responsabilitate comuna – de a ne proteja resursele vitale.

In ziua de 29 iunie, 2010 multi din cei peste 81 de milioane de locuitori din 13 tari din BH Dunare acorda atentie Fluviului, si, sarbatorind impreuna, contribuie la o mai buna intelegere si protectie a apelor Dunarii, a afluentilor acesteia, astfel incat si generatiile viitoare sa o poata admira, venera si bucura de tot ce ni se ofera si, inca, gratuit.
Festivitatile cu acest peilej atrag atentia lumii intregi asupra importantei Fluviului pentru santatea oamenilor si a naturii in general, dar si aspura cooperrii internationale in misiunea de pastrare a apelor curate, de conservare a biodiversitatii, etc.

UN ARTIST AL DUNARII (Danube Art Master-DAM)
Devenit traditional atat pentru ICPDR cat si pentru Forumul de Mediu al Dunarii (DEF) si CCEG ( Punct National Focal DEF), Concursul international scolar Un Artist al Dunrii isi desemneaza castigatorii nationali.

Lucrarile artistice inspirate de ecosistemele Dunrii si afluientilor inscrise in concursul Fii un Artist al Dunarii esditia a VII- 2010 au fost lucrate de copiii si elevii din 13 tari, uninxddu-i pe toti printr-un indemn general Implica-te in protectia raurilor. In cele sase editii anterioare, din 2004 pana in prezent, au fost realizate aproape 15000 de lucrari de arta Diversitatea extraordinara a lucrarilor este adevarata reflectare a bogatiei BH Dunare.
Acceseaza: www.danaubeday.org si www.cceg.ro
Premiile
Premiile nationale sunt oferite de organizatori datorita implicarii sponsorilor. Un singur castigator national va fi invitat sa reprezinte scoala si tara la faza international DAM in toamna lui 2010.

Partenerii CCEG din acest an sunt:
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, Romania
REACTIV Galati (ONG)
Parteneriatul Global al Apei din Romania (GWP- Romania ), partener traditional
Photo Life, Brasov,
Administratia Bazinala Prut-Barlad, Iasi
Multi media: TV Galati,
Finantatorii programului coordonat de catre CCEG cu sprijinul partenerilor, pentru activitatile dedicate Zilei Dunarii 2010, si Concursului Fii un Artist al Dunarii ofera fonduri si materiale: afise, tricouri, insigne, publicatii, etc.
Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunare (ICPDR),
Parteneriatul Global al Apei din Romania (GWP- Romania ),
Compania HENKEL Romania,

Adresam multumirile noastre partenerilor si finantatorilor,

prof. Petruta Moisi, presedinte CCEG

Moisi Petruta
nina@cceg.ro
http://www.cceg.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top