window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Ziua Europeana a ResuscitariiElevii din scolile bucurestene vor invata tehnici importante pentru salvarea de vieti chiar de la profesionisti! Cursurile de prim ajutor sunt oferite de catre Societatea de Salvare Bucuresti,  in parteneriat cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov si Consiliul National Roman de Resuscitare. Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Europene a Resuscitarii – „European Restart a Heart Day”, organizata de Consiliul European de Resuscitare (16 octombrie).

Miercuri, 16 octombrie 2013, elevi ai claselor a III-a si a IV-a vor invata tehnicile de resuscitare chiar de la voluntari-formatori ai Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov care se intalnesc cu aceste situatii zilnic, pe Ambulanta. Acest demers are ca scop cresterea numarului de persoane informate si  instruite din Romania in tehnicile de prim ajutor si salvarea a cat mai multor vieti omenesti.

In Europa, peste 700.000 de oameni mor anual din cauza faptului ca nu li s-a acordat primul ajutor in primele minute de stop cardiorespirator. Educatia privind acordarea primului ajutor ar trebui sa inceapa de la o varsta cat mai frageda, deoarece dobandirea tehnicilor de resuscitare sunt esentiale si ele pot face diferenta dintre viata si moarte in numeroase situatii.

Conform unei comunicari realizate de Parlamentul European (14 iunie 2012), se doreste organizarea unei saptamani de informare in intreaga Europa despre tehnicile de resuscitare. Toamna aceasta, Consiliul European de Resuscitare va organiza pentru prima data  Ziua Europeana a Resuscitarii, eveniment ce are ca principal scop educarea populatiei tinere din Europa in ceea ce priveste acordarea de prim ajutor. Prin aceasta initiativa, ce va avea loc pe 16 octombrie, se doreste cresterea numarului de supravietuitori in cazul unui stop cardiorespirator in locuri publice.

Go to Top