window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Ziua internațională a Limbii Portugheze și a Culturii Țărilor vorbitoare de Limbă Portugheză va fi sărbătorită pe 5 mai la Bucureşti

  • Ziua internațională a Limbii Portugheze și a Culturii Țărilor vorbitoare de Limbă Portugheză

Ziua internațională a Limbii Portugheze și a Culturii Țărilor vorbitoare de Limbă Portugheză

Ambasada Portugaliei și Ambasada Braziliei vă invită marţi, 5 mai, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) pentru a celebra această zi prin omagierea a două personalităţi marcante pentru moștenirea culturală portugheză și braziliană: părintele António Vieira și cineastul Manoel de Oliveira.

Părintele António Vieira, călugăr iezuit şi filozof din secolul al XVII-lea, este cel mai cunoscut orator religios portughez. O expoziţie care cuprinde 22 de afişe prezintă parcursul vieții sale, petrecute între Portugalia și Brazilia.

Manoel de Oliveira (1908-2015)  este unul dintre cei mai prestigioşi şi longevivi cineaşti ai primului secol de cinema, recunoscut în toată lumea pentru stilul liric, elegant și contemplativ. A realizat peste 30 de lung-metraje, ultimul în 2012.  A fost pasionat de temele literare și istorice, iar una dintre ele prezintă chiar povestea Părintelui António Vieira, pe care Manoel de Oliveira o evocă în filmul Palavra e Utopia (Cuvânt și Utopie, Portugalia/Brazilia, 2000).

Expoziția va putea fi vizitată începând cu ora 17.00, iar proiecția peliculei va începe la ora 18.00 și va avea subtitrare în limba engleză.

Ziua Internațională a Limbii Portugheze este realizată la București cu sprijinul Camões, Instituto da Cooperação e da Língua și în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top