290 kilometri au pedalat cei 40 participanți timp de patru zile în cadrul evenimentului OTP Charity Tour. Veniturile obținute la turul ciclist vor fi folosite pentru organizarea taberelor de terapie experimentală Yuppi, al căror scop este acela de a le oferi copiilor cu boli cronice și familiile lor experiențe prin care să își redescopere forța și resursele interioare. Evenimentul organizat de asociația Yuppi, în parteneriat cu Asociația Sportivă Master Ski & Bike Club este susținut de OTP Bank România.

 La turul caritabil au participat cicliști amatori și semi-amatori, majoritatea angajați ai OTP Bank România. Cea mai mică distanță parcursă într-o zi a fost de 65 km, dar au fost și cicliști care au parcurs întregul traseu, de 4 zile, însumând un total de 290 de km.

Evenimentul OTP Charity Tour s-a născut din dorința OTP Bank de a promova bicicleta ca mijloc de transport ecologic, precum și de a se implica activ într-o cauză caritabilă care poate schimba viețile copiilor bolnavi.

Am apreciat că nu ne-am lăsat intimidați de ploaia și noroiul din prima zi a turului. Cauza care a stat la baza acestui eveniment a fost motivantă pentru noi toți. O parte dintre colegi au parcurs întregul traseu și văd că, în mod suprinzător, au și mai multă energie astăzi la birou. Întâlnirea cu copiii din tabără a avut un impact mare asupra lor. Aceasta a fost doar prima ediție. Avem toate argumentele să continuăm să susținem acest demers și sunt convins că anul viitor vom fi la linia de start într-un număr mult mai mare”, a declarat Gyula Fatér, CEO OTP Bank România și ambasador al evenimentului.

Turul s-a încheiat duminică, 25 septembrie, la Yuppi Camp din Șăulia, unde cicliștii au fost întâmpinați și felicitați de micuții aflați în tabără.

Yuppi anul acesta este total diferit față de anul trecut. În primul rând, pentru că noi am venit aici cu o altă mentalitate. Nu am crezut niciodată că voi vorbi atât de dezinvolt. Iar Mihai… anul trecut nu era atât de implicat, nu îmbrățișa pe nimeni, dar anul acesta l-am văzut pentru prima dată îmbrățișând o fetiță. Anul trecut nici nu s-a urcat în canoe, iar anul acesta el a fost cel care la final a rezolvat misterul. Tabăra, implicarea tuturor, ceea ce a primit, dăruirea l-au schimbat. La fel s-a schimbat și atitudinea noastră. Ne-am dat seama că trebuie să fim bine, să  mergem înainte”, povestește o mamă care a participat la tabăra Yuppi.

Noi credem că fiecare copil trebuie să aibă șansa la copilărie, chiar dacă suferă de o boală cronică, precum diabetul, artrita juvenilă sau cancer. Această viziune ne îndeamnă, din 2011, să dezvoltăm continuu taberele, astfel încât să putem primi cât mai mulți copii în taberele noastre, indiferent de vârstă sau boală, iar ei să aibă parte de experiențe vindecătoare”, subliniază László Zsuzsa, președintele executiv al Yuppi Camp. 

Între 24-25 septembrie 2022, Tabăra de Familii Yuppi a găzduit 20 de familii din toată țara. Alături de ei au fost prezenți 30 de voluntari și 8 medici.

Banii strânși de cicliști, împreună cu încasările din taxele de participare vor oferi familiilor cu copii bolnavi de cancer, diabet sau alte boli autoimune posibilitatea de a participa gratuit la taberele de terapie experimentale Yuppi, unde vor găsi o comunitate și își vor redescoperi forța și resursele interioare.