Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Județeană Iași implementează proiectul InfoBlind – Servicii de informare și suport pentru nevăzătorii din județul Iași prin care ne propunem să ajungem în comunitățile locale pentru a facilita accesul persoanelor cu deficiență de vedere la drepturile și beneficiile care le sunt garantate prin lege și la activitățile specifice pentru o viață independentă.

În județul Iași există peste 3.000 de persoane cu deficiență de vedere, multe dintre acestea întâmpinând dificultăți în accesarea informațiilor și a serviciilor necesare, generate de distanța față de municipiul Iași, de mobilitatea redusă datorită vârstei sau de accesul limitat la noile tehnologii. Proiectul InfoBlind a fost inițiat din dorința de a elimina barierele care împiedică persoanele nevăzătoare să acceseze serviciile specifice pentru îmbunătățirea calității vieții și respectarea drepturilor persoanelor cu deficiențe de vedere.

Pe parcursul proiectului vom încheia parteneriate între organizația noastră și autoritățile locale pentru a contribui la crearea unui mediu incluziv și de sprijin reciproc, esențiale în dezvoltarea unui  sentiment de siguranță,  de încredere și apartenență. În acest sens, invităm autoritățile și publicul larg să sprijine demersurile noastre pentru a oferi nevăzătorilor din județul Iași acces neîngrădit la servicii specializate și oportunități de dezvoltare pentru o viață independentă.

Asociația Nevăzătorilor din Iași, acreditată ca furnizor de servicii sociale, are misiunea de a sprijini integrarea persoanelor cu deficiențe de vedere în viața economică, socio-profesională, educațională, cultural-artistică și sportivă. Obiectivele noastre se realizează prin programe, servicii, proiecte și activități care promovează incluziunea, echitatea și egalitatea de șanse.

Proiectul InfoBlind – Servicii de informare și suport pentru nevăzătorii din județul Iași este finanțat de Consiliul Județean Iași în baza Legii 350/2005. Pentru mai multe informații despre proiect și despre activitățile noastre, vă invităm să ne cunoașteți!

Facebook: https://www.facebook.com/ANRIASI/

Sediu: Iași, str. Străpungerea Silvestru, nr. 31, bl. T6, parter

Telefon: 0232. 216.970 / 0787. 511.155

Email: isanvr@gmail.com