Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită vineri, 9 august 2024, de la ora 18:30, la deschiderea expoziției temporare de fotografie „FotoSinteze. Parcurile din București #AranjateDeLiana”, deschisă cu prilejul „Zilei Internaționale a Grădinilor Zoologice Și Parcurilor”, în cadrul proiectului „Splendor Hortus” al Direcției de Mediu – Serviciul Ecologie Urbană din cadrul Primăriei Municipiului București!

Expoziția „FotoSinteze. Parcurile din București #AranjateDeLiana” rearanjează și reorganizează creativ elemente din parcurile Bucureștiului, artista dorind să arate că natura, atunci când știm să o privim și să o ascultăm, ne predă cele mai valoroase lecții despre : biodiversitate, prezență, responsabilitate, timp, iubire.

„Am gândit acest parcurs expozițional ca pe o redescoperire a naturii, așa cum mi s-a înfățișat mie, când am ajuns să o îmblânzesc. Întâi de toate, planșele cu elemente vii m-au învățat să mă uit mai atent în jur. Așa am descoperit că în parcurile din orașul meu sunt mai multe feluri de ghinde. Și de trandafiri. Și de magnolii. Și de narcise. Că frunzele arborilor au mii de forme. La fel și fructele, fluturii, gâzele, melcii, pietrele. Sper să reușesc să dau mai departe un strop din ceea ce am descoperit .”- Liana Popa, autoarea lucrărilor expuse.

Liana Popa este absolventă de Istoria Artelor, om de publicitate, creatoare de conținut, îndrăgostită de natură și de animale. Ne-a mărturisit că dorința ei este să-și adune, cât mai des, toate iubirile și aptitudinile în proiectele sale. Compozițiile #AranjateDeLiana sunt un mod de a face acest lucru – cu ajutorul acestor imagini a început să-și prezinte în online crezurile din offline.

Vă invităm, așadar, vineri, 9 august, de la 18:30 la deschiderea expoziției FotoSinteze! Intrarea la vernisaj va fi liberă, apoi expoziția va face parte din circuitul de vizitare al Muzeului până pe data de 15 septembrie 2024.

Sponsor: MOL România