Într-o lume în continuă schimbare, dragostea pentru muzica barocă renaște cu o forță inegalabilă !

Suntem încântați să anunțăm un eveniment deosebit, dedicat pasionaților de muzică și cultură, care va avea loc în data de 25 septembrie, ora 19.

Această seară specială va aduce în prim-plan piese de muzică barocă ce vor fi interpretate pentru prima dată, oferind publicului o oportunitate unică de a redescoperi frumusețea și profunzimea acestui gen muzical.

Spectatorii vor fi purtați într-o călătorie sonoră captivantă, explorând lucrări rare și uitate ale compozitorilor din epoca barocă.

Această inițiativă nu doar că își propune să readucă în atenția publicului piese de o valoare artistică inestimabilă, dar și să inspire o nouă generație de iubitori ai muzicii clasice.

Muzica barocă este o comoară culturală care merită să fie celebrată și ascultată.

Prin acest concert, dorim să arătăm că dragostea pentru muzică transcende timpul și că fiecare notă are o poveste de spus.

 Carina-Gianina Boldea, s-a născut la Piatra Neamț și a absolvit Liceul de Arte Victor Brauner din același oraș, specializarea flaut, îndrumată de către Prof. Petru Azaharioaie. În anul 2017 a devenit studentă a Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea flaut, sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Habil. Ion Bogdan Ștefănescu. În 2023 a absolvit ciclul de Master la același profesor, continuându-și activitatea academică astfel încât, în prezent este doctorandă la același profesor în cadrul Școlii doctorale Constantin Brăiloiu, înfățișând numeroase ipostaze scenice dintre care remarcăm, în București: Ateneul Român, Palatul Șuțu, Muzeul Național George Enescu, Biblioteca Academiei Române, Palatul Mogoșoaia, Muzeul Național al Literaturii Române, Universitatea Națională de Muzică, Casa Artelor Dinu Lipatti, și în alte orașe: Sala Patria (Brașov), Teatrul Tineretului (Piatra Neamț), Festivalul Meridian (Sibiu, Pitești). De asemenea, Carina a participat la numeroase cursuri de măiestrie cu mari personalități din domeniu, dintre care menționăm: Mark Fulep (2017), Janos Balint, Wissam Boustany, Philippa Davies, Matei Ioachimescu (2018), Teodor Țîrlea, Horațiu Roman, Marko Zupan (2019), Pei-San Hsieh, Ștefan Diaconu (2021.Dintre premiile obținute la concursuri naționale și internaționale remarcăm: Concursul Internațional Ioan Goia, Iași, 2016, 2019 (premiul I); Concursul internațional Drumul către celebritate, București, 2018 (premiul I), Concursul Național Eduard Caudella, Iași, 2019 (premiul II) și numeroase olimpiade în care s-a remarcat ca elevă.

Mateus Antal, născut într-o familie cu preocupări muzicale, începe studiul viorii la vârsta de 6 ani, având-o ca profesoară pe mama sa. Este laureat al concursurilor de muzică clasică Remember Enescu, Paul Constantinescu, Cornelia Bronzetti, Olimpiada Națională de Muzică și Orange – Se caută Enescu. Licențiat al Conservatorului din Basel, la clasa de vioară a profesoarei Adelina Oprean, a activat ca violonist în ansambluri camerale și, ca student al facultăților de muzică din Basel și Zurich, a participat la numeroase concerte, recitaluri, înregistrări audio și video. În timpul studiilor universitare din Elveția, a obținut, prin concurs, burse de merit din partea fundațiilor Rahn Kulturfonds și Lyra Stiftung. În perioada 2010-2020, a fost membru al orchestrelor Sinfonieorchester Basel, Musikkollegium Winterthur, Orchestra Simfonică din Bilbao și Orchestra de Cameră Radio din București. În prezent, este șef de partidă, vioara a doua, al Filarmonicii George Enescu din București. Violonistul Mateus Antal a concertat alături de mari orchestre și a colaborat cu dirijori de renume, fiind prezent în programul unor celebre festivaluri organizate atât în țară, cât și în străinătate.

Tatiana Cozlova, studentă la violoncel, din cadrul Universităţii Naționale de Muzică din Bucureşti, la clasa domnului profesor universitar doctor Marin Cazacu.

,,Pasiunea mea pentru muzică s-a manifestat încă din copilărie, şi la vârsta de 11 ani am început studiile la Şcoala de Arte „A.Stârcea” din Chişinău. Acolo, sub îndrumarea profesoarei mele Lilia Bessarab, s-a dezvoltat ataşamentul profund pentru violoncel. Astfel, la 15 ani am întrat la Liceul Republican de Muzică „S.Rahmaninov”. Sub ghidarea profesorilor, în anul 2021 am intrat la Conservatorul din Bucureşti. Aici am participat în cadrul orchestrelor conduse de dl Dirjor Bogdan Vodă și Alexandru Ganea. De asemenea, am concertat în cadrul orchestrei sub bagheta marelui dirijor Leo Hussain, și totodata alături de bine cunoscutul ansamblu cameral de violoncei „Violoncellissimo” sub îndrumarea Maestrului Marin Cazacu.

În anul 2024 am participat la diferite proiecte precum festivalul “Orga și prietenii”, desfășurat la Biserica Franceză și in orchestra de Tineret din Brașov.’’

Tatiana Cozlova

 Maria Ungheanu– soprană: ,,Muzica de Operă este pasiunea care m-a însoțit încă din copilărie. De-a lungul anilor, am explorat, am studiat și am experimentat diverse stiluri muzicale, dar nimic nu mă face să mă simt mai vie decât muzica barocă. Această formă de artă nu doar că oferă o libertate extraordinară în exprimarea vocală și instrumentală, dar rezonează profund cu trăirile mele interioare.

Muzica barocă italiană, în special, are o capacitate unică de a surprinde și de a transmite emoții autentice, pasiunile și nuanțele vieții reale. Fiecare notă, fiecare arie, pare să fie o oglindă a sufletului uman, iar eu îmi doresc să devin un canal prin care aceste sentimente să fie comunicate și împărtășite cu ceilalți. Vreau să explorez și să interpretez opere care să aducă la viață aceste emoții profunde, să colaborez cu alți artiști pasionați și să contribui la revitalizarea acestui gen muzical atât de bogat și expresiv.

În viziunea mea, viitorul este plin de oportunități de a performa pe cele mai frumoase scene, de a învăța de la maeștri ai muzicii baroce și de a inspira și alte generații să se îndrăgostească de această muzică minunată. Vreau să continui să cresc ca artist, să îmi rafinez abilitățile și să îmi împărtășesc dragostea pentru muzica barocă cu lumea întreagă. Aceasta este calea pe care mi-o doresc, o călătorie plină de pasiune, emoție și frumusețe.’’

Maria Ungheanu

Mihai Crangă-chitară clasică, ,,Mă numesc Mihai Crangă, am 27 de ani, am absolvit facultatea de muzică a Universității Transilvania din Brașov în anul 2020, cu specializarea chitară clasică. In prezent sunt profesor la școala de arte nr.5 din București.. In timpul studenției am făcut parte din diferite ansambluri cu care am concertat pe plan local dar și în străinătate (Israel, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tajikistan).’’

Mihai Crangă

Program:

C.P.E.Bach: Trio Sonata in A minor for Flute, Violin & B.c Wq.148 H.572

G.F.Handel .”Pensieri notturni di Filli”: Nel dolce dell’oblio

G.F.Handel Trio Sonata Op. 2 NO 1 H Mool Hwv 386B

G.P.Telemann Trio Sonata in e minor, TWV 42

G.P.Telemann, Sonata a 3, in D minor, Twv 42

J.J.Quantz – Trio sonata in C minor

W. de Fesch. Triosonata in G minor N.4 Op.7

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0720706112

Biletele sunt disponibile pe  https://ticketstore.ro/ro/bilete/6912/reintoarcerea-muzicii-baroce-biblioteca-nationala-a-romaniei-bucuresti-25-septembrie-2024

Concert sponsorizat de:  Clinica de neurologie Neuroaxis, Fundația Nouă ne pasă, salon El Studio Style

Parteneri media : Future Economy, Ziarul News.ro, Book Hub, Art Pres, Cariere jurnal de leadership, www.BZI.ro, Succes Grup, Leviathan, Bursa, Advertising4U.ro, Zile și Nopți, Talks Business, România Pozitivă.