Pe data de 3 octombrie, cu începere de la ora 18.00, publicul doritor să descopere noi tărâmuri sonore sunt invitați la un concert special, un recital de handpan, susținut de renumitul artist Nadayana, un eveniment găzduit de Galeria Pod a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

În cadrul acestui eveniment, publicul participant va avea parte și de un atelier interactiv de mandale, în cadrul căruia sunt invitați nu doar să asiste la crearea acestor lucrări, ci chiar să se implice la confecționarea lor. Simbolistica din spatele acestei forme de artă indică o profundă reechilibrare la nivel mental și spiritual, precum și explorarea creativității.

Mandala reprezintă un simbol și, în aceeași măsură, un ritual de vindecare inspirat de învățăturile orientale, mai exact, de hinduism și budism, termenul fiind moștenit din vechea limbă sanscrită.

În cultura occidentală, mandala a fost definită și ca „psiho-cosmogramă”, având puterea de a atrage privirea spre centrul ei, spre unitate, spre divin și, în ultimă instanță, spre propriul nostru centru.

În acest cerc de reechilibrare interioară se încadrează și spectrul sonor propus de artistul internațional, recunoscut ca mare maestru al handpan-ului, Claudiu Lazarciuc alias Nadayana, care va transpune în sunet acest Univers al limpezirii și al re-cunoașterii eu-lui.

Nadayana este un artist dedicat redescoperirii de sine prin muzică. Printr-o expresivitate autentică artistul traduce vocile unor instrumente rare și exotice, handpan și gong, într-un momentum, într-un univers sonor vindecător, revigorat de conexiunea profundă dintre artist și sunet.

Artistul și-a început călătoria cu handpan-urile în anul 2010, iar din 2016 este unul dintre reprezentanții de seamă în cultura handpan internațională, cu o prezență online foarte puternică și cu prestații live memorabile. În acest sens, videoclipul piesei „With You” a reușit să strângă peste 2 milioane de vizualizări pe platforma Youtube, astfel aducându-i artistului popularitate în întreaga lume.

Pasiunea sa pentru film și teatru l-au adus și în această sferă artistică unde a creat o serie de coloane sonore devenite celebre odată cu ecranizările sau punerile în scenă propriu-zise. În 2015, Nadayana reușeste să primească o nominalizare la prestigiosul festival „Idyllwild International Festival of Cinema” din Los Angeles, pentru coloana sonoră a filmului de lungmetraj „The Boatman”, producție a prolificului regizor Greg Morgan.
Astfel, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș vă invită la un eveniment unic, într-o locație și un cadru absolut minunate, și anume, Galeria Pod. Locația în sine este un element de artă, vibrația și energia pe care aceasta o transmite fiind una specială, fapt care face din Galeria Pod nu doar un spațiul expozițional, ci un pântec în care se așază în lume arta, artistul și publicul deopotrivă.

Coordonator al evenimentului desfășurat pe data de 3 octombrie, la Galeria Pod a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, va fi doamna profesor Lucia Stoica. Intrarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Timiș și este un incubator pentru artă și cultură, având o infrastructură modernă, precum și adevărați mentori în domeniul artistic la Școala de Arte din Timișoara.

Eveniment finanțat de Consiliul Județean Timiș și coordonat de Liliana Laichici, manager al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.
 
Orar de vizitare a Galeriei Pod:
Luni – Joi: orele 10.00 – 16.00
Vineri: orele 10.00 – 14.00

Mai multe despre CECART și Galeria Pod găsiți pe:
Website: https://cecart.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057474097608