Biblioteca Metropolitană București (BMB) vă invită joi, 28 noiembrie, de la ora 18:00, la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor, la lansarea volumului „101 Basme Românești”, basme născute din imaginația extraordinară a copiilor care nu au uitat de bibliotecă nici în vacanță.

„101 basme românești” este un proiect dedicat preadolescenților, mai exact, imaginației și creativității lor. În atenta coordonare a bibliotecarilor, basmele au fost scrise pe durata vacanței de vară în cadrul atelierelor de scriere și ilustrare creativă, derulate la Biblioteca Metropolitană Bucureşti și, în paralel, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din Chişinău.

Cele două rețele de biblioteci publice au demonstrat că distanța nu este un obstacol, că viitorul se construiește azi, acum, și că pot contribui la „șlefuirea” generației de mâine. Așa a luat naștere proiectul „101 basme românești”, menit să dea aripi micilor scriitori și să le reamintească de valori și modele. Totodată, aceste basme aduc un frumos omagiu celor 101 ani împliniți de la Marea Unire.

Volumul „101 basme românești”, tipărit sub egida Editurii Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, va fi lansat și la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chişinău, în data de 30 noiembrie 2019 și în prezența delegației BMB, formată din Ramona Ioana Mezei, Director general al BMB, Florentina Dobrogeanu – Ipsilante, Director de specialitate al BMB și Teatrul de păpuși „Licurici” al BMB.

Basmele create la București și Chișinău sunt sursa de inspirație a două scurte piese cu care Teatrul de păpuși „Licurici” alege să-i încânte pe spectatori.

În prezența bibliotecarilor, a conducerii BMB, a însoțitorilor și invitaților, copiilor le vor fi înmânate primele exemplare tipărite ale volumului, precum și o diplomă care le atestă calitatea de mic scriitor.

 Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București publice, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.