Proiectul EmpowerYouth este condus și coordonat de “Consejo Local de la Juventud de Ciudad Real – CONSEJOVEN” (Spania), și a fost aprobat de Agenția Națională Spaniolă pentru Tineret (INJUVE) și este finanțat în cadrul programului Erasmus +. Organizațiile partenere din proiect sunt: „Association for Innovation, Entrepreneurship and Information and Communication Technologies” -INNETICA- (Spania), „Associação Juvenil de Deão – AJD” (Portugalia) și „Asociatia Centrul de Copii si Tineret Sfantul Sebastian” (România).

Proiectul EmpowerYouth va crea o comunitate de tineri și lucrători de tineret la nivel european care împărtășesc cunoștințe și experiențe privind participarea, asociațiile și antreprenoriatul social care contribuie la promovarea participării tinerilor în societate.

În acest scop, se elaborează un manual care să reunească definiții și informații comune legate de obiectivul proiectului și să colecteze bune practici relevante în țările participante. În plus, va fi oferit un curs de formare pentru lucrătorii și liderii care lucrează cu tinerii, astfel încât, în activitățile ulterioare și întâlnirile de diseminare, aceștia să aibă instrumentele necesare pentru a ajuta și împuternici tinerii să desfășoare activități extra curriculare.

Alte activități ale proiectului, pe durata celor 17 luni ale acestuia, includ proiectarea unei platforme online de colaborare, prin care tinerii și lucrătorii de tineret pot participa și, aceștia din urmă, pot facilita atât cunoștințele, cât și mecanismele necesare, astfel încât tinerii să fie încurajați și să poată participa la diferite grupuri sociale.

Mai multe informații despre proiect și resursele pentru tineri care sunt în curs de dezvoltare vor fi disponibile pe site-ul web al proiectului  www.empoweryoutherasmus.eu și pagina de Facebook: EmpowerYouth.