A+E Networks UK® extinde distribuția feed-ului de transmisie românesc al The HISTORY Channel cu lansarea din această săptămână pe platforma Focus Sat, care aparține M7 Group, unul dintre cei mai mari operatori pay-tv din Europa, cu peste 3 milioane de abonați în 8 țări: Olanda, Belgia, Germania, Austria, Republica Cehă, Slovacia, Romania și Hungary. Peste 270.000 de abonați Focus Sat vor putea urmări emisia locală a The HISTORY Channel, acesta fiind prezent în pachetul de bază Familia, la poziția EPG #53.

Extinderea distribuției este amplificată și de consolidarea primei poziții a The HISTORY Channel România în topul celor mai vizionate canale care difuzează un conținut factual, încheind anul 2020 cu o cotă de piață de 1%. În 2020, The HISTORY Channel a intrat în casele a 11 milioane de telespectatori, păstrându-și poziția de lider în rândul canalelor factuale din România pentru al optulea an consecutive.

Abonații Focus Sat au parte în această primăvară de o gamă variată de emisiuni de divertisment și serii documentare aclamate, în grila brandurilor A+E. Printre premierele The HISTORY Channel se numără ultimul sezon al serialului cult VIKINGII, un nou sezon al popularei emisiuni auto Top Gear, seria „Cele mai mari mistere ale istoriei”, prezentată și narată de actorul Laurence Fishburne (Matrix), care investighează unele dintre cele mai faimoase și enigmatice capitole ale istoriei, de la scufundarea Titanicului la incidentul OZN d e la Roswell; Inexplicabil, găzduită de actorul William Shatner, câștigător al unui Glob de Aur și a două premii Emmy, care explorează cele mai fascinante și ciudate mistere ale lumii.

La Crime+Investigation, primul canal factual din lume care abordează genul criminalistic, telespectatorii îi vor putea urmări îndeaproape pe cei șase voluntari care pornesc sub acoperire pe urmele traficanților de droguri care operează pentru una dintre cele mai mari rețele de trafic de substanțe ilegale din zonele Kentucky și Indiana în mini-seria „60 de zile in lumea narcoticelor” și îi vor putea urmări pe detectivi punând cap la cap evenimentele petrecute în ultimele 24 de ore din viața unei victime în „Orele dinaintea crimei”.

The HISTORY Channel România va fi adăugat la pachetul de bază Familia, alăturându-se canalului Crime+Investigation care este prezent din luna ianuarie a acestui an. Feed-ul pan-european al The HISTORY Channel, în calitate HD, este de asemenea disponibil abonaților Focus Sat în pachetul Mozaic Plus (EPG #118).

  • A+E Networks® UK este o asociere de tip joint venture între companiile media Hearst și Sky. Portofoliul său include televiziuni factuale și de divertisment de înaltă calitate precum The HISTORY® Channel, Lifetime®, Crime+Investigation®, HISTORY2® și BLAZE. A+E Networks® UK a fost lansat în noiembrie 1995 și operează în prezent 18 televiziuni transmise în 57 de milioane de locuințe din peste 100 de țări, din Regatul Unit, Scandinavia, Benelux, Europa Centrală și de Est, Africa și Orientul Mijlociu.
  • The HISTORY Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. The History Channel® reprezintă principalul canal din portofoliul A+E Networks. The HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.
  • Crime+Investigation® dezvăluie lumea complexă a crimelor, purtând telespectatorii într-o călătorie în căutarea adevărului, dreptății și a unei mai bune înțelegeri a comportamentului unui ucigaș. Fiecare călătorie este personală și emoțională, fiind completată de poveștile anchetatorilor, experților și a victimelor și apropiaților acestora. Crime+Investigation® este disponibil la nivel internațional în peste 60 de milioane de locații din 100 de țări.
  • Focus Sat, primul furnizor de servicii de televiziune digitală prin satelit din România, a intrat cu dreptul în casele românilor în 2004, cu misiunea de a le aduce bucurie pe fețe. Televiziunea digitală prin satelit Focus Sat reprezintă soluția pentru un stil de viață nou, care răspunde cât se poate de bine nevoii actuale de diversitate, care pune accent pe libertatea de alegere, calitatea și fiabilitatea de înaltă clasă a tehnologiei pe care o promovează. Cu o atenție deosebită acordată unei experiențe interactive complete, noua aplicație Focus Sat vine în completarea ofertei lineare de satelit cu funcții noi care permit repornirea, reluarea programelor TV preferate sau acces la servicii video premium tip on demand. Focus Sat face parte din Canal + Luxembourg S.à r.l. care este unul dintre cei mai mari operatori europeni de platforme TV prin satelit și IP, sub diferite mărci în mai multe țări: Freesat și Skylink în Republica Cehă și Slovacia, Canal Digitaal și Online.nl în Olanda, TV Vlaanderen și TeleSat în Belgia, UPC Direct în Ungaria, HD Austria în Austria. Toate mărcile oferă pachete personalizate pentru clienți, adaptate culturii și limbii locale din aceste țări. În prezent, M7 Canal+ Group oferă sute de servicii de radio și televiziune prin satelit și IP, în calitate digitală, HD și UHD, unui total de mai mult de 3 milioane de abonați. Grupul M7 Canal+ furnizează, de asemenea, servicii de internet broadband și telefonie clienților săi din Olanda și Belgia. M7 Canal+ Platform Services oferă radiodifuzorilor soluții de distribuție complete pentru recepția DTH, prin cablu și IPTV. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.m7group.eu