Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, a înregistrat o cifră de afaceri de 7 milioane de euro în 2019. Astfel, compania raportează o creștere de 34% față de rezultatele obținute în 2018, continuând o serie de 10 ani în care rata medie anuală de creștere a afacerilor a fost de 24%. Pentru anul în curs, Zitec mizează pe dezvoltarea și creșterea produselor proprii, dar și pe consolidarea poziției în topul furnizorilor de servicii de digital marketing.

În 2019, Zitec a continuat parteneriatele strategice cu clienți care se află în plin proces de transformare digitală, din industrii variate, renumiți la nivel național și internațional, precum: Sameday, Flanco, eMag, PayU, Credit Europe Bank sau iELM. Compania a marcat și startul unor noi colaborări anul trecut, atât cu clienți din România, cât și cu clienți din străinătate. Printre aceștia se numără: Decathlon, eON, Porsche România, Arctic, Beko, Academia de Studii Economice București, MagiCAMP, Strini, The Wine Society sau National Health Service Scotland (NHS).

Investiții în produse proprii

Anul trecut, Zitec a finalizat dezvoltarea celui de-al doilea produs propriu din portofoliu: Mirro (mirro.io), aplicație care ajută companiile să crească performanța echipelor. Lansată în mai 2019, în urma unei investiții de peste 1 milion de euro, aplicația pune accentul atât pe performanța individuală, cât și de echipă, urmărind eficiența colaborării, precum și parcursul unui angajat încă din momentul în care se alătură organizației. Mirro are o interfață intuitivă, fiind o soluție Software as a Service (SaaS) care nu necesită instalare, și care este accesibilă direct din browser. Printre clienți se numără HRS Recruitment & Staffing Romania, Career Advisor, Netopia MobilPay, AdoreMe.com, DWF – Digital Workforce și High Contrast.

Zitec a continuat și dezvoltarea aplicației de registratură și management al documentelor Regista, prin lansarea modulului e-Guvernare. Acesta permite extinderea funcționalităților Regista pentru nevoi specifice identificate la nivel local și digitalizarea interacțiunii dintre cetățean și instituțiile publice. De asemenea, începând cu 2019, aplicația permite integrarea secțiunii „Monitorul Oficial Local” pe website-urile instituțiilor publice, prin care se publică automat documentele și informațiile de interes public. Regista este lider de piață pe segmentul aplicațiilor de registratură și management al documentelor în administrația publică locală, fiind prezentă în 40 de județe din țară. Aplicația este folosită în peste 400 de instituții publice și primării, atingând în 2019 pragul de 7 milioane de documente procesate.

Creștere de 200% pe segmentul Digital Marketing

Anul 2019 a însemnat o perioadă de creștere și consolidare pentru divizia de Digital Marketing, care a generat afaceri totale de 770.000 euro, triplu față de anul anterior. De asemenea, divizia și-a mărit echipa de specialiști, de la 6 colegi la începutul anului trecut la 16 specialiști cu certificări Google AdWords şi Google Analytics, pentru a acoperi creșterea numărului de clienți. Totodată, Zitec este o companie certificată Google AdWords din 2011, iar din 2017 este şi agenţie Google Premier Partner.

În luna septembrie, Zitec a preluat echipele și portofoliile agențiilor Bright și Symbolic, două companii de web-design, e-commerce, dezvoltare software și marketing digital, care au înregistrat în 2018 o cifră de afaceri cumulată de 450.000 euro. Preluarea celor două companii a vizat atât extinderea portofoliului de clienți, cât și creșterea echipei.

Tot în 2019, Zitec a devenit singura companie românească partener oficial al unora dintre cele mai importante platforme de e-commerce la nivel mondial: Magento și VTEX. Zitec are o experiență de peste 16 ani în dezvoltarea de soluții pentru magazine online din întreaga lume, livrând numeroase proiecte pentru clienți precum: eMAG, Flanco, Altex, Zonia, iELM, Tech-Con, Noriel, Urban Monkey, Paravion etc.

De asemenea, în ceea ce privește segmentul de soluții Cloud, dezvoltate atât de Microsoft cât și de Google, Zitec a înregistrat o creștere de 68% în 2019, comparativ cu anul anterior, atingând valoarea de 600.000 euro.

Pentru activitatea sa din 2019, Zitec a fost desemnată recent “Compania Anului” la Gala ANIS 2020, eveniment în cadrul căruia au fost premiate cele mai importante companii și proiecte din industria de IT din România.

„În 2019, ne-am concentrat eforturile pe diversificarea serviciilor pe care le oferim clienților noștri atât din România, cât și din străinătate, precum și pe mărirea portofoliului de clienți, lucru care se reflectă în creșterea înregistrată anul trecut. Vom continua și anul acesta investițiile în dezvoltarea produselor proprii Zitec, dar și în consolidarea poziției noastre pe piața soluțiilor de digital marketing. Totodată, parteneriatele pe care le-am încheiat anul trecut cu cele mai importante platforme pentru e-commerce ne întăresc poziția de partener strategic al clienților noștri din industria comerțului online”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și Co-Fondator Zitec.

Campania de donare de sânge la birou lansată de Zitec #cei1024 a continuat cu succes și în 2019, ajungând la peste 5.300 de donatori, care împreună au contribuit la salvarea a 16.000 de vieți. Anul trecut, campania #cei1024 a primit distincția „Proiectul de CSR al Anului”, în cadrul Galei ANIS România, dar și premiul „Responsabilitate socială în sănătate”, decernat de Romanian CSR Awards. În prezent, în program participă peste 65 de organizații din domenii precum IT, finance, travel, retail, health sau instituții publice.

Despre Zitec

 Lider pe piața IT & Digital Marketing din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, precum și servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre puţinele companii româneşti certificată Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner și Google Cloud Partner, precum și singura companie românească Partener Magento și unic furnizor în România al platformei de soluții e-commerce în cloud VTEX.

Pentru activitatea sa din 2019, Zitec a fost desemnată “Compania Anului” la Gala ANIS România 2020. În 2019, Zitec a fost declarat “Best Workplace” la Romanian Business Services Awards și a primit Premiul Juriului pentru “Angajatorul anului” la Romania Insider Awards, după ce, cu un an în urmă, s-a clasat în Top 3 al celor mai apreciați angajatori din România, conform site-ului undelucram.ro și în “Topul companiilor din IT pentru care să lucrezi” realizat de Revista BIZ. Pentru serviciile de digital marketing, compania a fost nominalizată în topul agențiilor de digital din România conform Forbes. Campania de donare de sânge la birou lansată de Zitec la nivel național – #cei1024 – a fost premiată cu “Cel mai bun proiect intern de CSR” la Gala Oameni pentru Oameni 2017, “CSR Initiative of the Year” la Romanian Outsourcing & Shared Services Awards și “CSR Program of the Year” la Galele ANIS din 2018 și 2019.