AFI Europe România anunță continuarea programului social „Plan de Viață”, dezvoltat alături de Asociația The Social Incubator, ONG-ul partener în proiect, cu sprijinul agenției McCann PR. Programul a spijinit, în ultimii 2 ani, 10 tineri proaspăt ieșiți din centre de plasament cu cămin, job-uri și consiliere profesională și personală, astfel încât să le faciliteze acestora tranziția către independență.

Proiectul a intrat în a doua etapă de desfășurare, care are loc în perioada iunie 2021 -ianuarie 2022, și presupune continuarea atelierelor, a sesiunilor de consiliere dedicate dezvoltării personale și profesionale a tinerilor din program și a intervenției individualizate în funcție de nevoile fiecărui beneficiar.

Programul “Plan de Viață” și-a propus să încurajeze și să contribuie la integrarea socială și profesională a tinerilor care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului la vârsta de 18 ani, când cei mai mulți dintre ei sunt nevoiți să iasă de sub tutela statului și să se descurce pe cont propriu. Adesea, ei nu au pregătirea necesară să facă față acestei provocări uriașe.

De-a lungul primei etape a programului, tinerii au beneficiat de o serie de ateliere, pe teme precum independență și responsabilitate, ce au avut ca scop conștientizarea nevoilor ce vor apărea la finalizarea proiectului și găsirea modalităților potrivite de dezvoltare a abilităților de viață independentă. De asemenea, ei au avut parte de consiliere psihologică individuală, consiliere educațională și mediere pe piața muncii.

„Proiectul Plan de viață mi-a schimbat cu siguranță parcursul în viață. Mi l-a schimbat în bine. De când am intrat în proiect, simt că m-am dezvoltat foarte mult pe partea profesională, dar și la nivel personal. Am din ce în ce mai multă încredere în mine, am început să mă descurc în diferite situații, să văd viața dintr-o altă perspectivă și să fiu mai motivată. În plus, mi-am dat seama că, dacă vreau un lucru, chiar îl pot face – sau cel puțin pot încerca, iar acest lucru este ceva la care nu îndrăzneam să visez în urmă cu 2 ani!”, a declarat Iuliana Roman, participantă în proiect.

„Suntem cu adevărat mândri să fim parte din acest proiect, care le oferă o voce tinerilor și recunoaște voința lor fermă pentru un nou început. Aș vrea să îi felicit pe toți, nu doar pentru evoluția lor, dar și pentru munca necontenită pe care au depus-o. Așteptăm cu nerăbdare următoarea etapă a proiectului și suntem recunoscători pentru că avem ocazia de a continua să le oferim sprijin în construirea unui viitor mai bun celor care au cea mai mare nevoie. Alături de Asociația The Social Incubator, vom completa eforturile depuse până în prezent în îndeplinirea obiectivului final, acela de a facilita integrarea socială și profesională a tinerilor mai puțin norocoși. Acest program este parte din strategia AFI Europe de a forma o comunitate mai bună nu doar prin implementarea proiectelor de dezvoltare imobiliară, dar și prin aducerea unei contribuții reale în societate”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

“Plan de viață reprezintă mai mult decât poveștile celor 10 tineri și tranziția lor către viața de adult: este un proiect despre conștientizare și înțelegerea unui univers care a fost aproape necunoscut până acum societății noastre, universul tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului. Suntem extrem de recunoscători pentru încrederea pe care partenerii noștri de la AFI Europe o au în noi, în proiect, dar mai ales în puterea tinerilor de a reuși”, a declarat Adriana Preda, Director Executiv The Social Incubator.

O altă componentă a proiectului este job portalul dedicat pentru companiile care doresc să sprijine procesul de integrare socială a tinerilor, prin oferirea locurilor de muncă direct pe platforma www.plandeviață.ro. 

Despre AFI Europe România:

AFI Europe este prezenta în România din 2005. Compania a dezvoltat și gestionează AFI Cotroceni, cel mai mare și de succes mall din România și unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafață închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) și oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale și internaționale, vizitate în medie de 50.000 de clienți pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park 1-5, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spații de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați. Centrul comercial si prima faza a birourilor urmează a fi livrata in toamna anului 2020.

AFI România dezvolta in prezent si AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălțime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare. Faza întâi a proiectului a fost livrata in 2018, urmând sa demareze lucrările la faza a doua. .

AFI City, primul proiect rezidențial al companiei în România, este dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București). Faza I a proiectului cuprinzând 190 de apartamente si 228 locuri de parcare a fost livrata in Q2 2020. AFI City deține certificarea Green Homes acordata de Romanian Green Building Council. Proiectul este situat chiar la stația de metrou Laminorului si beneficiază de finisaje moderne de calitate, facilități în zonă, spațiu verde si loc de joaca pentru copii.