Alukönigstahl, specialistul în sisteme de aluminiu, oțel și PVC de cea mai înaltă calitate, răspunde cu succes cerințelor actuale ale pieței construcțiilor și își extinde portofoliul de produse cu noile soluții inovatoare ale partenerilor săi – Schüco, Jansen si Warema. Prezentate în cadul Târgului BAU 2019, acestea sunt orientate către realizarea unei arhitecturi contemporane, inteligente și eficiente energetic, cât și confortabile pentru ocupanți.

 Soluțiile integrate Schüco pentru construcții confortabile și sigure

Vizitatorii expoziției BAU 2019 au trăit „experiența viitorului astăzi” la standul Schüco. Noua arhitectură a expoziției a dovedit că motto-ul acestui an, „Experience Progress” poate fi realizat, și cu această ocazie Schüco a prezentat noi produse inovatoare și servicii digitale la standul său.

Soluțiile tip Smart Building joacă un rol tot mai important pentru obținerea unor spații de locuit și de lucru confortabile, sigure și fără obstacole. Schüco răspunde acestor provocări ale construcților rezidențiale cu soluții integrate. Noi produse, cum ar fi sistemul de ferestre AWS 75 PD.HI (sistem de ferestre din aluminiu, adâncime 75mm în Panorama Design, High Insulation) și platforma de uși glisante ASE 60/80 (elemente glisante din aluminiu, adâncime 60 și 80 mm) sunt soluții pentru această temă.

Sistemele de ferestre Schüco AWS oferă acum o nouă inovație: pragul zero, soluție constructivă disponibilă pentru sistemele cu adâncimi de 70, 75 și 90 mm. Noul sistem de ferestre AWS PD.SI a încântat vizitatorii cu ferestre franceze din podea până în tavan și suprafețe generoase de sticlă, precum și cu cele mai înguste lățimi vizibile de profil. Cu aceste sisteme se pot realiza cercevele cu greutăți de sticlă de până la 160 kg și înălțime maximă de 2,50 m.

Cu noua platformă pentru uși glisante, Schüco ASE 60/80 se pot realiza elemente glisante și liftant-glisante care răspund celor mai sofisticate arhitecturi. În cadrul expoziției BAU 2019, Schüco a demonstrat încă o dată cât de confortabilă și ușoară este funcționarea automată a unui element echipat cu feroneria mecatronică  TipTronic.

În zona Digitalizare & Fabricație, proiectanții, arhitecții, fabricanții și constructorii au  putut găsi soluții digitale pentru toate etapele unui proiect de construcție. Pentru proiectanți și arhitecți, de exemplu, este prezentată platforma independentă Plan.One. Informațiile despre produs sunt conectate în rețea cu procesul de proiectare. Misiunea „Schüco Fabrication” este aceea de a facilita producătorilor de tâmplărie un pachet complet compus din software, hardware, servicii și mașini de prelucrare .

Renovarea clădirilor istorice cu noi sisteme marca Jansen

Jansen, principalul producător european de sisteme izolate din oțel, a prezentat la BAU 2019 dezvoltarea sistemelor de profile din oțel din seria Jansen Arte, dedicate renovărilor clădirilor istorice de patrimoniu: Jansen Art’15, Jansen Art’System și Janisol Arte 66.

Jansen Art’15 este un sistem de profile din oțel neizolat, care permite realizarea unor spații interioare elegante, pline de lumină, pentru construcții  de lux. Poate fi folosit pentru compartimentări interioare, vitraje fixe și uși. Acest sistem de profile din oțel, deosebit de îngust, are o rezistență statică mare, care permite realizarea unor dimensiuni mari de ferestre cu grosimi minime ale ramelor.

Jansen Art’System este dezvoltat special pentru a răspunde cerințelor specifice renovării clădirilor istorice, unde păstrarea aspectului exterior este deosebit de important. Cu acest sistem se pot construi ferestre cu deschidere interioară și uși de balcon similare cu elementele tradiționale existente. Și clădirile noi pot beneficia de acest sistem inovativ, cu lățimi vizibile foarte mici, care permite suprafețe vitrate mari prinse în rame extrem de subțiri.

Janisol Arte 66, cu profile cu adâncime de 66 mm,  permite utilizarea unor pachete de sticlă termoizolantă cu grosime mai mare, pentru cercevele până la înălțimea de 2300 mm. Tipul de deschidere oscilo-batantă se poate astfel realiza cu aceste rame înguste și pentru clădiri de patrimoniu.

WAREMA – Soluții de protecție solară pentru eficiență energetică

În cadrul BAU 2019, WAREMA a prezentat soluții personalizate pentru protecția solară și eficiență energetică, precum și numeroase inovații pentru îmbunătățirea viitorul mediului de trai și de lucru. Soluțiile prezentate extind portofoliul de produse al companiei cu construcții dedicate îmbunătățirii confortului casnic și siguranței,  „outdoor living”, precum și cu clădiri inteligente. În plus, cu serviciile și instrumentele complexe, cum ar fi aplicația WAREMA Designer, compania oferă vizualizări realiste pentru planificarea soluțiilor individuale de protecție solară.

Despre Alukönigstahl România

Alukönigstahl este o companie de succes, activă în Europa, care se află la a patra generație în proprietatea familiei König. Aceasta oferă, sub semnul calității RHS, țevi din oțel, de diferite forme, pentru domeniul confecțiilor metalice, al construcției de poduri, mașini și utilaje, precum și pentru construcția de automobile sau vapoare. Munca în echipă și dezvoltarea inovativă a produselor au propulsat Alukönigstahl în poziția de lider de piață, iar, de aproape 60 de ani, există o alianță cu doi producători internaționali de sisteme renumite: Schüco, leader mondial al sistemelor din aluminiu și experți în PVC și Jansen, specialist în profilele din oțel.

Din 1995 a fost înființat și Alukönigstahl România, cu sediul si depozitul centrale în București. Cu ajutorul celor peste 3000 de parteneri din domeniul investițiilor imobiliare, arhitecturii și construcțiilor metalice, în ultimii 23 de ani Alukönigstahl România a realizat peste 5000 de proiecte și construcții reprezentative, dintre care amintim: Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iași, Cluj și Timișoara.

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro