Alukönigstahl, specialistul în sisteme de aluminiu, oțel și PVC de cea mai înaltă calitate, anunță o cifră de afaceri de 21,5 milioane de euro pentru anul 2018, în creștere cu 20% comparativ cu anul precedent. Pentru anul în curs, compania estimează o creștere a business-ului cu aproximativ 10%.

Rezultatele pozitive se reflectă și pentru afacerile din Republica Moldova, unde Alukönigstahl este prezent din anul 2016, iar anul trecut a înregistrat afaceri în creștere cu 25% față de anul 2017. Unul dintre cele mai reprezentative proiecte este sediul StarNet, din Chișinău.

”Am avut un ritm accelerat în 2018, cu multe livrări pentru birouri, dar și pentru zona rezidențială, iar rezultatele reflectă astăzi eforturile susținute ale întregii echipe. Și anul acesta numărul proiectelor este în creștere, chiar dacă primele luni au fost mai lente, fapt pentru care estimăm că vom depăși 23 milioane de euro. În plus, ne propunem să atragem mai mulți parteneri, să ne îmbunătățim logistica, să investim în training-uri și specializări pentru angajați și parteneri, dar și să lansăm produse speciale”, declară Attila Beer, Administrator Alukönigstahl România și Republica Moldova.

Majoritatea proiectelor, aproximativ 75%, o reprezintă zona de office pentru care compania a livrat atât sisteme clasice, montant riglă: Schüco FWS 50, cât și pentru fațade modulare, mai ales la clădirile de mare anvergură. Observăm că, în prezent, se urmărește ca tot mai multe construcții să aibă izolari termice de top, prin urmare și cererea pentru aceste materiale (seriile High Insulation și SuperInsulation) este în continuă creștere.

Restul livrărilor de sisteme arhitecturale se îndreaptă către segmentul rezidențial și alte construcții precum: hoteluri, retail, spitale, clădiri culturale, printre care amintim: 102 The Adress, Nathex Work & Living si Vivido Cluj Napoca, Hotel Hilton Garden Inn, Hotel IBIS Arad, Hotel Moldova Bacău, Theodora Golf Club Alba Iulia etc.

În 2019, soluțiile tip Smart Building joacă un rol tot mai important atât pentru spațiile de locuit cât și pentru birouri.

Alături de partenerul său strategic – Schüco, compania Alukönigstahl aduce pe piața locală soluții de avangardă: sistemul de ferestre AWS 75 PD.HI – un sistem de ferestre din aluminiu, cu adâncime 75mm în construcție Panorama Design și caracteristici termice High Insulation, platforma de uși glisante ASE 60/80, cu profile cu izolație termică foarte bună, cu adâncime de 60 și 80 mm, soluțiile de uși de balcon cu prag zero, soluții de ventilație descentralizată cu recuperare de căldură, noi sisteme de tâmplărie rezistente la foc.

Din portofoliul de noutăți al partenerului său Jansen, Alukönigstahl propune ca soluții pentru renovarea clădirilor de patrimoniu sistemele de profile din oțel din seria Jansen Arte: Jansen Art’15, Jansen Art’System și Janisol Arte 66.

Printre cele mai reprezentative proiecte pentru care compania a oferit consultanță și a livrat sisteme de tâmplărie și pereți cortină amintim: Orhideea Towers, The Bridge II, Bucharest Business Campus, Blue Rose Urban Office Parc, Timpuri Noi Square II, Coresi Business Park Brasov și altele. Un proiect nou este Ana Tower, pentru care s-a elaborat o soluție specială de perete cortină modular, de tip „all glass”.

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro, www.alukoenigstahl.md, Pagina de Facebook sau de Instagram.

Despre Alukönigstahl România și Republica Moldova

Alukönigstahl este o companie de succes, activă în Europa, care se află la a patra generație în proprietatea familiei König. Munca în echipă și dezvoltarea inovativă a produselor au propulsat Alukönigstahl în poziția de lider de piață. De peste 60 de ani există o alianță cu doi producători internaționali de sisteme: Schüco, leader mondial al sistemelor din aluminiu și experți în PVC și Jansen, specialist în profile din oțel.

Din 1995 a fost înființat și Alukönigstahl România, cu sediul central și depozitul în București. Împreună cu cei peste 3.000 de parteneri din domeniul investițiilor imobiliare, arhitecturii și construcțiilor metalice, în ultimii 24 de ani Alukönigstahl România a realizat peste 5.000 de proiecte și construcții reprezentative, dintre care amintim: Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iași, Cluj și Timișoara.

Filiala din Republica Moldova a fost înființată în anul 2016, iar în 2018 a fost inaugurat, în Chișinău, un showroom modern, cu o suprafață de 120 de mp și care a atras o investiție de aproximativ 60.000 de euro.