Ultima încercare a lui May de a salva planul său cu Brexitul captează atenția în această săptămână în privința evoluției GBP, în timp ce USD se află în defensivă înaintea întâlnirii de miercuri a FOMC, în care se pune accentul pe politica legată de QT și ceea ce va urma.

Dolarul american a încheiat săptămâna trecută în defensivă, în timp ce EURUSD s-a întors cu încetinitorul din săptămâna precedentă – una de de scădere. În altă ordine de idei, dolarul american a scăzut în anticiparea unei cristalizări a discursului ”dovish” al Rezervei Federale, piața urmărind în acestă săptămână un set de „materiale de ghidaj”. Asta ar putea însemna mai puține creșteri de dobânzi în acest an și ar oferi o mai mare relaxare politică.

Având în vedere cât de mult s-au schimbat așteptările și măsura în care piețele de asseturi s-au bucurat de avantajele oferite de Fed, nu prea ne putem aștepta la un ton relaxat. Cel mai evident semnal de avertizare, un semnal agresiv din perspectiva QT, ar fi să nu avem nicio creștere de dobândă în 2019.

Cum tranzacționăm?

Short pe EURNOK ar fi o idee, deși preferăm să vindem cu jumătate din poziții înainte de întâlnirea de joi a Băncii Norvegiei.

USD pare a fi din ce în ce mai tranzacționat pentru o slăbire tactică ulterioară, probabil prin intermediul EURUSD și AUDUSD, însă există riscuri evidente mari în jurul reuniunii FOMC miercuri.

Lăsând întâlnirea FOMC deoparte, săptămâna aceasta se va dovedi, de asemenea, crucială pentru Brexit, pentru că May țintește un vot final asupra planului său, fie azi, fie mâine, fără să se organizeze alt vot, deși e limpede că se va confrunta cu o înfrângere. Atenția se concentrează mai nou nu doar pe eurosceptici, care se tem că nu vor reuși niciodată să obțină un Brexit în cazul în care planul May eșuează, dar și asupra voturilor DUP care au un rol critic.

Dacă premierul May va putea să obțină Brexitul în următoarele două zile, acest lucru ar trebui să ofere un impuls puternic imediat, deoarece va elimina incertitudinea pe termen scurt, chiar dacă opoziția laburistă ar putea încerca să facă apel la un referendum. Vom avea, probabil, o zi lungă azi și o incertitudine și mai lungă, care nu oferă un semnal clar pentru lira sterlina. Desigur, zilele lui May sunt numărate dacă ea nu reușește să obțină nimic săptămâna asta.

EURUSD a inversat complet tentativele de trecere a unui prag inferior, însă trebuie să treacă de obstacolul ședinței FOMC de mâine, pentru a merita o atenție suplimentară de la investitorii bullish. Rețineți linia de trend descendentă; ar fi util ca potențialul de creștere să vadă o creștere a indicilor PMI din zona euro în acest sfârșit de săptămână.

Analiza de John J Hardy, director analiză FX, Saxo Bank

Despre Saxo Bank

 Saxo Bank Group (Saxo)  este un specialist fintech de top, axat pe tranzacționarea multi-asset și investiții, livrând serviciul ‘Banking-as-a-Service’ clienților instituționali.

Timp de peste 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investițiile și tranzacționarea, ajutând clienții prin facilitarea accesului neîntrerupt la piețele globale de capital prin tehnologie și expertiză.

 În calitate de bancă complet licențiată și reglementată, Saxo permite clienților săi direcți să tranzacționeze clase multiple de active în piețele financiare globale cu ajutorul unui cont unic și de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienților instituționali cum sunt băncile sau brokerii execuție multi-active, servicii de brokeraj de prima mână și tehnologie de tranzacționare, susținând întregul lanț valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).

Platformele de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, cu prima platformă de tranzacționare online lansată în 1998, Saxo Bank a fost o companie Fintech chiar înainte ca termenul să se fi inventat. Cu sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are astăzi peste 1500 de angajați în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Hong Kong, Londra, Paris, Zurich și Dubai.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa