ANAT este asociația patronală a agențiilor de turism din România și reprezintă interesele profesionale ale acestora la nivel regional, national și international. Asociația are ca membri activi peste 300 de agenții de turism, cele mai importante din țară.

Situația creată de pandemia de COVID – 19 a condus la scăderea drastică a activității specifice agențiilor de turism datorită restricțiilor de circulație, și implicit a veniturilor din acest an.

Pentru a veni în sprijinul membrilor săi, ANAT invită firmele de consultanță să prezinte ofertele în cadrul asociației pentru acordarea de consultanță în vederea obținerii de fonduri nerambursabile de catre agentiile de turism membre ANAT, baza OG 130/2020. Agențiile de turism pot beneficia atât de granturi destinate capitalului de lucru, cât și de granturi pentru investiții, dacă se încadrează în condițiile de eligibilitate. Ofertele pot fi transmise pe office@anat.ro.

ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene a fost publicată în  MONITORUL OFICIAL nr. 705 din 6 august 2020.

OUG 130/2020 prevede deschiderea a 3 scheme de finanțare pentru IMM-urile care au fost puternic afectate de pandemie și vizează sprijinirea din fonduri europene nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, în cuantum de 1 miliard de euro, a întreprinderilor mici și mijlocii, prin acordarea de micro-granturi, granturi pentru capital de lucru și granturi pentru investiții.

Ofertele obținute vor fi transmise membrilor ANAT pentru decizia finală în vederea colaborării.