Electronic Arts Inc. a dezvăluit în cadrul EA Play Live 2020 o serie de noutăți importante pentru fani, printre care anunțul unor noi jocuri, debuturi de gameplay, aducerea jocurilor pe mai multe platforme ca niciodată, cât și prezentarea în premieră a noutăților pe care le pregătesc cele mai bune studiouri ale sale pentru noua generație de console. Apex Legends™, ce a înregistrat un succes fulminant după lansarea-surpriză de anul trecut, se așteaptă la un număr și mai mare de jucători după lansarea din această toamnă pe Steam și Nintendo Switch™, ce va include și suport cross-play. EA Play Live a prezentat în premieră mondială și gameplay-ul Star Wars™: Squadrons, primul joc Star Wars tip starfighter din ultimii 20 de ani, complet cu acțiune tip single player și lupte spațiale multiplayer 5v5.

Puteți vedea mai jos lista completă a anunțurilor:

Apex Legends

Sezonul 5 al Apex Legends se bucură de cel mai înalt nivel de implicare în joc până în prezent, cea mai mare durată zilnică de joc dintre toate sezoanele și cel mai mare număr de jucători noi de la primul sezon și până acum. Aceste numere vor crește în această toamnă, atunci când Apex Legends se lansează pe Steam și Switch, cu suport cross-play.

În cadrul EA Play Live, echipa Respawn a dezvăluit că evenimentul Lost Treasures Collection va începe pe 23 iunie 2020. Evenimentul oferă un nou mod de joc, beneficii exclusive pentru un timp limitat și un nou Town Takeover – Crypto’s Map Room. Jucătorii se vor putea juca din nou în modurile sniper și shotgun only – Armed and Dangerous – cu câteva schimbări, cum ar fi Evo Armor și premiul complet nou, Mobile Respawn Beacons.

The Sims™ 4

Jocurile Sims, create de Maxis, le-au oferit întotdeauna jucătorilor posibilitatea de a se exprima prin caracterele virtuale pe care le creează, poveștile pe care le spun și lumile pe care le proiectează. Sims 4, alături de toate pachetele sale post-lansare, sunt acum disponibile pentru și mai mulți jucători prin Steam. Peste 2,5 milioane de jucători s-au alăturat comunității Sims în ultimele două luni, iar aproape 10 milioane de persoane s-au jucat lunar în ultimul trimestru. Echipa a fost încântată că jocul a devenit o sursă de distracție și bucurie pentru atât de mulți oameni, care au sărbătorit momente importante alături de cei dragi, recreându-și în mediul virtual prietenii și familia, dar și evenimente speciale, precum aniversări, festivități de absolvire și chiar nunți.

Mai multe jocuri, mai multe platforme

Anul acesta, jucătorii vor vedea mai multe produse EA pe mai multe platforme ca niciodată. Alături de îndrăgitele Star Wars Jedi: Fallen Order și Command & Conquer ™ Remastered Collection se alătură zeci de alte titluri, precum The Sims 4, Titanfall™ 2, A Way Out și Dead Space™ 3, care sunt disponibile și astăzi. Spre finalul verii, EA Access, cu jocurile și beneficiile sale pentru membri, va fi inclus pe Steam și va deveni primul serviciu tip abonament pe această platformă.

Șapte jocuri noi vor fi lansate pentru Nintendo Switch în următoarele 12 luni. Burnout™ Paradise: Remastered va disponibil începând cu 19 iunie 2020, urmat de Apex Legends și FIFA 21 în toamnă.

Funcția cross-play va fi disponibilă și pentru Apex Legends, Rocket Arena și Star Wars: Squadrons, care se vor alătura jocului Need for Speed™ Heat, deja accesibil cu suport cross-play.

EA Originals

Din dorința continuă de a susține studiourile independente și curajoase, trei jocuri vor fi publicate ca EA Originals: Rocket Arena, dezvoltat de Final Strike Games, It Takes Two, dezvoltat de Hazelight Studios, și Lost in Random, creat de Zoink.

Rocket Arena este un nou tip de joc hero arena shooter, unde jucătorii devin maeștri ai rachetelor prin stiluri de joc unice, personalizabile și lupte rapide, care reinventează stilul clasic rockets-only mayhem. Jucătorii pot încerca Rocket Arena pe 14 iulie 2020, când jocul se lansează cu funcția cross-play pe PlayStation 4, Xbox One și PC, prin Origin și Steam.

It Takes Two, ce urmează să fie lansat în 2021, este un joc de tip acțiune-aventură de platformă, creat de Hazelight, dezvoltatorul A Way Out, un alt joc apreciat de critici și premiat. Jocul Lost in Random, produs de Zoink, este un basm gotic de tip acțiune-aventură, cu un mesaj foarte modern, care se află într-o distopie încurcată, în care incertitudinea și haosul te încearcă. Lost in Random se lansează în 2021 pe PlayStation 4, Xbox One, Switch și PC prin Origin și Steam.

Star Wars™: Squadrons

Motive Studios și Lucasfilm au prezentat primele imagini din gameplay-ul Star Wars™: Squadrons într-un video de 6 minute. Dezvăluit la începutul săptămânii, Star Wars: Squadrons oferă o experiență captivantă a luptelor în spațiu în stil first-person, în mult îndrăgita galaxie Star Wars. Jocul va avea parte de confruntări 5v5 multiplayer, bătălii remarcabile între flote și o poveste originală din ultimele zile ale Imperiului Galactic și ascensiunea Noii Republici, după evenimentele din Star Wars: Return of the Jedi™. Star Wars: Squadrons va fi lansat pe 2 octombrie 2020 pentru PlayStation®4, Xbox One și PC prin Origin™, Steam și Epic Games Store, și va putea fi jucat în realitatea virtuală (VR) pe PlayStation 4 și PC, cu suport cross-play.

EA SPORTS MADDEN NFL 21

În acest an, Madden NFL 21 va face tot posibilul ca să aducă jucătorii mai aproape ca niciodată de terenul de fotbal american. Jocul vine cu noi funcții, îmbunătățiri inovatoare ale modurilor de joc și oferă experiențe fotbalistice deosebite pe platformele de joc actuale și din noua generație. Madden NFL 21 va fi disponibil la nivel global începând din 28 august 2020, pentru PlayStation 4, Xbox One și PC prin Origin și Steam.

Membrii EA Access și Origin Access vor putea încerca jocul începând cu 21 august 2020; de asemenea, membrii Origin Access Premier vor avea acces complet la joc pe PC începând din acea zi. Toți membrii Access* vor continua să primească beneficii în Madden NFL pe tot parcursul sezonului. Madden NFL va fi disponibil pe Google Stadia din această iarnă, iar Madden NFL 21 Mobile se va lansa pe 6 august cu o aplicație complet nouă.

Prin oferta EA SPORTS Dual Entitlement, jucătorii pot actualiza jocul Madden NFL 21 de pe Xbox One pe Xbox Series X și de pe PlayStation 4 pe PlayStation 5, fără costuri suplimentare, beneficiind de noi funcții indisponibile generației anterioare. Se aplică excepții în ofertă. Accesați ea.com/nextlevel pentru mai multe informații.

EA SPORTS FIFA 21

În acest an, fanii EA SPORTS FIFA se pot bucura de noile inovații oferite de PlayStation 5 și Xbox Series X. Vor putea trece de la o experiență vizuală la una profund emoțională, generată de viteza amețitoare de încărcare, efectele grafice și tehnologia de redare a animațiilor de ultimă generație, personalizarea mișcărilor jucătorilor atunci când nu dețin posesia mingii și multe altele. FIFA 21 se va lansa la nivel global pe 9 octombrie 2020 pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch și PC prin Steam și Origin, și va fi disponibil pe Google Stadia din această iarnă. Membrii EA Access și Origin Access Basic vor putea încerca jocul începând cu 1 octombrie, iar membrii Origin Access Premier vor avea acces complet la joc. Toți membrii Access vor continua să primească beneficii în FIFA pe tot parcursul sezonului. De asemenea, fanii pot pre-comanda FIFA 21 pentru a avea acces mai devreme la joc, împreună cu alte beneficii. Mai multe informații despre ofertele la pre-comandă sunt disponibile aici.

EA SPORTS FIFA 21 va oferi Dual Entitlement, ceea ce înseamnă că jucătorii își pot actualiza jocul de la PlayStation 4 la PlayStation 5 și de la Xbox One la Xbox Series X, fără costuri suplimentare. Se aplică excepții în ofertă. Accesați ea.com/nextlevel pentru mai multe informații.

Următoarea generație

Unele dintre cele mai bune studiouri din EA lucrează la mai multe jocuri pentru noile tehnologii aduse de PlayStation 5 și Xbox Series X, dezvoltând în acest moment noi experiențe și noi povești. Criterion, recunoscut pentru modul în care se simt jocurile lor, va putea introduce perfect jucătorii în cursă în doar câteva secunde. BioWare™ creează lumi în care jucătorii devin eroul propriei povești. DICE, care dă tonul excelenței în creațiile lor audio și vizuale, creează lupte epice mai mari și mai reale ca niciodată. Motive Montreal lucrează la un nou joc extrem de ambițios și inovator, care pune puterea și creativitatea în mâinile jucătorului, o experiență care nu este posibilă fără viitoarea generație în materie de tehnologie.

Skate

Skate a revenit! Laura Miele, Chief Studios Officer, a pregătit o ultimă surpriză pentru fanii jocului, ce au continuat să îl urmărească cu pasiune timp de aproape un deceniu. Cuz Parry și Deran Chung, Game Director, respectiv Creative Director, au împărtășit faptul că, deși acesta este doar începutul și mai au mult de lucrat, au început să dezvolte următorul joc din franciza Skate.

***

Despre Electronic Arts

 Electronic Arts (EA) este lider global în materie de divertisment digital interactiv. Compania dezvoltă și furnizează jocuri, conținut și servicii online pentru toate tipurile de platforme conectate la internet, de la console, la dispozitive mobile și computere personale. EA are peste 300 milioane de jucători înregistrați în întreaga lume. EA are sediul în Redwood City, California, iar compania este recunoscută la nivel global pentru un portofoliu de mărci apreciate de critici, ca The Sims™, Madden NFL, EA SPORTS™ FIFA, Battlefield™, Need for Speed™, Dragon Age™ și Plants vs. Zombies™.

Mai multe informații despre EA sunt disponibile la www.ea.com/news.

EA SPORTS, Ultimate Team, Origin, Battlefield, Apex Legends, The Sims, Need for Speed, Titanfall, Plants vs. Zombies sunt mărci Electronic Arts Inc. ©FIFA și logoul oficial FIFA sunt deținute sub formă de drepturi de autor și/sau mărci ale FIFA. Toate drepturile sunt rezervate. Dezvoltate sub licență de Electronic Arts Inc., John Madden și NFL sunt proprietatea deținătorilor acestora și utilizate cu permisiunea lor. PlayStation este o marcă înregistrată a Sony Computer Entertainment Inc.