Asirom şi Comisia Naţională a României pentru UNESCO anunţă încheierea unui parteneriat strategic în cadrul căruia cele două instituţii vor derula acțiuni comune de promovare a valorilor românești în domeniile educației, științei și culturii.

Parteneriatul strategic încheiat punctează aniversarea a 65 de ani de prezență a României în UNESCO și 30 de ani de activitate Asirom în România, demonstrând un angajament solid pentru dezvoltare durabilă în cadrul comunităților în care acționează.

“Suntem cea mai longevivă companie de asigurări din România, o instituție cu ADN românesc, bine ancorată în activitatea comunitară. De-a lungul celor 30 de ani de activitate, ne-am implicat cu responsabilitate în susținerea proiectelor care pot educa și îmbogăți comunitatea prin cultură, știință și activități sociale. Suntem un susținător activ al valorilor românești, al tradițiilor și patrimoniului care transcend generațiile trecute și pe cele viitoare. Parteneriatul cu Comisia Naţională a României pentru UNESCO deschide noi perspective pentru initiaţivele viitoare de susținere și implicare în dezvoltarea durabilă a comunității în care trăim și lucrăm, împreună.”a declarat Cristian Ionescu, Președinte al Directoratului Asirom VIG.

“Acest parteneriat reprezintă o dovadă elocventă a afirmării responsabilității sociale a mediului privat, în cazul de față Asirom, prin implicarea în promovarea unor valori fundamentale ale culturii noastre naționale, în întreaga societate românească. Ne bucurăm că aniversarea Asirom din acest an coincide cu sărbătorirea a 65 de ani de la aderarea României la UNESCO și să creăm, astfel, o punte solidă pentru proiecte viitoare importante” a declarat Madlen Serban, Secretar – General, Comisia Naţională a României pentru UNESCO.

Pe parcursul acestui an aniversar, Asirom va sprijini implementarea programului “România și UNESCO, arc peste timp – 65 de ani de la aderare” ce cuprinde o serie de evenimente desfășurate în perioada 17 mai – 10 decembrie 2021 cu tema centrală dedicată educației pentru o dezvoltare durabilă. De asemenea, Asirom își propune să se implice în acțiuni naționale de educație și informare pentru cunoaşterea şi conservarea patrimoniului UNESCO din România.

Despre Asirom Vienna Insurance Group

Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piață, cu o experiență de 30 de ani în România. Compania are o rețea națională de 140 de agenții, 1.500 de agenți activi și numeroși parteneri externi.

Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 200 de ani de experiență în domeniul financiar și lider pe piața asigurărilor, atât în Austria, cât și în Europa Centrală și de Est. VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 30 de țări și are peste 25.000 de angajați. Grupul are cel mai bun rating în indicele ATX pe piața bursieră austriacă și este, de asemenea, listat la Bursa de Valori din Praga.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.asirom.ro

Despre Comisia Naţională a României pentru UNESCO

 UNESCO este singura agenție ONU care are o rețea globală de organisme naționale de cooperare, cunoscute sub denumirea de Comisii Naționale pentru UNESCO. Comisiile Naționale fac parte din arhitectura constituțională globală a Organizației. Înființate de Guvernele Statelor Membre în conformitate cu articolul VII din Constituția UNESCO, Comisiile Naționale funcționează permanent, în scopul asocierii organelor guvernamentale și neguvernamentale din educație, științe, cultură, comunicare și informare cu activitatea Organizaţiei. În prezent există 199 de Comisii Naționale pentru UNESCO în întreaga lume.

Comisia Națională a României pentru UNESCO, instituție publică guvernamentală, aflată în al 65-lea an de existență, joacă un rol semnificativ în relația cu partenerii, coordonarea activităților Organizatiei în teritoriu și promovarea vizibilității UNESCO la nivel de țară. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.cnr-unesco.ro