Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Iaşi anunță organizarea, miercuri, 20 noiembrie, la Iaşi, a concursului „Tinere talente” destinat elevilor din cele şapte şcoli pentru deficienţi de vedere din ţara noastră.

Evenimentul se va desfășura la Palatul Copiilor din Iaşi, începând cu ora 10.00. Vor urca pe scenă paisprezece elevi cu dizabilităţi vizuale, care vor interpreta melodii de muzică uşoară şi populară, vor cânta la diferite instrumente şi vor juca scenete.

Se crează astfel premisele unui spectacol relevant sub aspect artistic, dar şi integrativ, întrucât publicul prezent la manifestare va putea aprecia talentul muzical al micilor interpreţi, dincolo de deficienţa de vedere.

Acest inedit eveniment cultural se află la a doua ediţie, oraşul de sub Copou fiind pentru prima dată gazdă. Vă aşteptăm cu drag!

Participarea este gratuită.

Asociația Nevăzătorilor din România (ANR) este organizația nonguvernamentală reprezentativă la nivel național care apără și promovează interesele persoanelor cu deficiență de vedere. Prin cele 35 de filiale ale sale, Asociația cuprinde peste 35.000 de membri (persoane cu handicap vizual grav, accentuat și mediu) de pe întreg teritoriul țării.

Asociația Nevăzătorilor din România are statut de utilitate publică acordat de Guvernul României prin H.G. 1033/03.09.2008, fiind recunoscută ca organizație națională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autoritățile publice române, cât și de către organizațiile internaționale ale deficienților de vedere. Este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Național al Dizabilității și, implicit, a Forumului European al Dizabilității.

De peste şase decenii, Asociația Nevăzătorilor din România oferă deficienților de vedere servicii și programe socio-profesionale, cultural-educaționale, de sport și timp liber.