În luna dedicată persoanelor cu deficiență de vedere, proiectul FRI – Flexibilitate –> Reziliență -> Incluziune își propune să contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la particularitățile și abilitățile persoanelor cu deficiență de vedere prin facilitarea accesului la activități incluzive, bazate pe experimentarea concretă a unor diferite situații de viață.

Odată cu apariția pandemiei cauzate de virusul SarsCov-2, datorită specificului deficienței – de a explora mediul exterior cu ajutorul simțului tactil, gradul de izolare a nevăzătorilor a crescut considerabil, la acest moment fiind prea puțin implicați în viața socială. În acest context, considerăm foarte utile activitățile non-formale prin intermediul cărora să facilităm implicarea în comunitate și să dezvoltăm o societate incluzivă.

În acest sens, pe de-o parte ne-am propus să sprijinim persoanele cu deficiență de vedere în dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, mai ales în cazul persoanelor care au dobândit această deficiență pe parcursul vieții, iar pe de altă parte să pregătim societatea pentru a răspunde cu deschidere, înțelegere și pentru a privi abilitățile pe care fiecare persoană le are, dincolo de dizabilitate.

Evenimentul central al proiectului va fi o cină în întuneric, la care invităm comunitatea ca pentru o oră să experimenteze lumea cu lumina stinsă, explorând-o cu ajutorul celorlalte simțuri.

Vă invităm să accesați pagina de Facebook pentru a afla mai multe informații și pentru a rezerva un loc la evenimentele noastre! Participarea este gratuită!!!

# https://www.facebook.com/ANRIASI

De asemenea, ne puteți contacta la:

Sediul nostru: Iași, str. Străpungerea Silvestru, nr. 31, bl. T6, parter

Telefon: 0232. 216.970 / 0787. 511.155

Email: isanvr@gmail.com