Stimate Domnule Deputat,

Ca părinți, primul lucru care ne unește pe toți este dragostea pentru copiii noștri! Ne dorim ca atât noi, cât și copiii noștri să ne bucurăm în România de o viață sănătoasă şi demnă!

Venim către dumneavoastră cu o problemă care ne preocupă și ne îngrijorează în cea mai mare măsură, în calitatea noastră de părinți, pacienți și cetățeni ai României. Venim însă și cu speranța că, prin rolul dumneavoastră de reprezentant și voce a cetățenilor României, poate și de părinte, dar în primul rând de OM, veți contribui decisiv la rezolvarea acestei chestiuni!

Așa cum știți, Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputatilor a aprobat în ședinta din 2 martie 2020 raportul asupra proiectului de Lege privind vaccinarea persoanelor în România, un proiect de lege care propune vaccinarea obligatorie a copiilor și adulților și sancționarea dură a cetățenilor care refuză să se supună sau să își supună proprii copii unui act medical care, așa cum întreaga comunitate medicală internațională este de acord, comportă riscuri pentru sănătatea și viața lor.

În calitatea noastră de părinți, pacienți și cetățeni ai României, acest proiect de lege ne îngrijorează în cea mai profundă măsură, din următoarele considerente:

Experiment. Obligativitatea vaccinării întregii populații a României nu poate fi privită decât ca un uriaș experiment uman, medical, social și chiar politic, ale cărui efecte negative se vor vedea atât pe termen scurt cât și lung, și de care vor fi responsabili cei care îl promoveaza, îl votează și îl implementează.

Greșeală. Camera Deputaților ar comite o imensă eroare dacă ar adopta  obligativitatea vaccinării deoarece o astfel de lege ar crea premisele unei dictaturi medicale și premisele unor abuzuri fără precedent.

De ce? Pentru că vaccinurile nu sunt 100% sigure si nici eficace, pot declanșa cancerul și alte boli invalidante, pot cauza moartea subită. În acest moment, înainte de orice vaccinare (inclusiv a nou-născuților) în România nu se realizează un screening complet al pacientului și o investigare a istoricului medical al familiei sale cu două generații în urmă pentru a decide dacă persoana este, sau nu, potrivită pentru vaccinare cu riscuri minime.

Din punct de vedere social, proiectul legii discriminează copiii nevaccinați și adulții, din punct de vedere juridic este pur si simplu o catastrofă, chiar daca unii o îmbracă în haine constituționale de gală. Din punct de vedere economic, costul este pur si simplu exorbitant. Din punct de vedere politic este un reflex al dictaturii, iar din punct de vedere uman poate fi cauza multor tragedii atât individuale și familiale, cât și pentru un întreg popor!

Ne opunem! Ne opunem categoric proiectului Legii vaccinării obligatorii și oricărei forme de impunere a unor tratamente medicale întregii populații a României!

Nu suntem împotriva vaccinării. Suntem însă împotriva obligativității vaccinării

De ce? Pentru că știm că vaccinurile au limite care le fac imposibil de prescris tuturor pacienților în mod obligatoriu, așa cum prevede proiectul legii. Am prezentat în această scrisoare o parte dintre aceste limite și puteți citi mai multe argumente în paginile următoare.

Vă rugăm! Vă rugăm, stimați membri ai Camerei Deputaților, să respingeți proiectul Legii vaccinării obligatorii în integralitatea lui și să votați împotriva oricărui experiment medical, social, politic sau de altă natură care ne implică pe noi şi pe copiii noștri!

 A. ARGUMENTE  BUGETARE  ÎMPOTRIVA OBLIGATIVITĂȚII VACCINĂRII

 • Proiectul de act normativ propus de Guvernul României are impact asupra bugetului general consolidat.
 • Proiectul legii vaccinării promovat de Guvern, adoptat de Senat, nu prevede niciun fel de responsabilitate financiară pentru producătorii de vaccinuri.Ministerul Sănătății nu poate dovedi că acele vaccinuri sunt sigure, iar producătorii nu își asumă responsabilitatea în privința compoziției și a efectelor adverse/reacțiilor adverse, decese care pot fi declanșate de vaccinuri.
 • Sunt binecunoscute în literatura medicală afecțiuni postvaccinale care sunt certificate de instanțe judecătorești și pentru care se obțin despăgubiri.
 • În proiectul de lege nu se prezintă constituirea unui fond de despăgubiri pentru victimele vaccinurilor (copii, adulți), din ce surse va fi constituit fondul, care este cuantumul despăgubirilor, cine îl stabilește și pe criterii, care sunt părțile care stabilesc despăgubirile și dacă sunt imparțiale și fără conflicte de interese. Un astfel de fond este necesar având în vedere experiența mondială în privința efectelor adverse/reacțiilor adverse, decese care pot fi declanșate de vaccinuri – spre exemplu, în SUA se plătesc dintr-un fond federal, înființat pentru despăgubiri ale victimelelor vaccinurilor, sume de peste 220.000.000 milioane de dolari numai într-un singur an (ex. 2016).
 • Prin impunerea obligativității vaccinării crește riscul apariției efectelor/reacțiilor secundare, deceselor pentru care se vor plăti despăgubiri.
 • Proiectul legii vaccinării adoptat de Senat prevede vaccinarea obligatorie a tuturor copiilor și adulțilordupă o schemă ce va putea fi revizuită şi adăugată de orice nou guvern sau ministru al sanatatii, fără testări sau studii prealabile și fără o limitare a numărului de doze. În felul acesta se atentează la siguranța unui întreg sistem medical. Cum se vor direcționa banii: spre adulți care să fie capabili de muncă și copii sănătoși care să nu stea prin spitale sau spre adulți incapabili de muncă și copii care stau în spitale după efecte/reacții adverse și, mai dificil, devin asistați ai protecției sociale, punându-se presiune inclusiv pe bugetul protecției sociale ?
 • Guvernul României dorește impunerea unui buget anual pentru care nu arată calculele care stau la baza bugetului și sursele din care se vor aduna acești bani pentru buget.

Deci, este nevoie de răspunsuri la următoarele întrebări:

 • care este bugetul anual necesar achiziționării vaccinurilor ce vor deveni obligatorii prin acest proiect de lege ?
 • care este bugetul anual necesar asigurării continuității lanțului de frig de la preluarea vaccinurilor de la producător și până la distribuirea acestora furnizorului de servicii medicale de vaccinare?
 • care este bugetul anual necesar decontării serviciului de administrare a tuturor vaccinurilor de către furnizorii de servicii medicale de vaccinare ?
 • care este bugetul anual necesar funcționării Grupului Tehnic de Coordonare a Activității de Vaccinare; care este bugetul anual necesar funcționării Comisiilor de vaccinare județene și a Municipiului București ?
 • care este bugetul anual necesar pregătirii și desfășurării cursurilor pentru personalul medical al furnizorilor de servicii de vaccinare; care este bugetul anual necesar pentru realizarea studiilor de seroprevalență, sociologice și a campaniilor de informare ?
 • care este bugetul anual necesar pentru menținerea și înlocuirea camerelor frigorifice la nivelul depozitelor județene ?
 • care este bugetul necesar pentru administrarea și dezvoltarea Registrului Național de Vaccinare; care este bugetul necesar pentru realizarea site-ului informativ www.desprevaccin.ro?
 • cum se finanțează activitatea de vaccinare din veniturile proprii/donații/sponsorizări, de la cine poate primi donații și sponsorizări Ministerul Sănătății,  din ce sunt constituite sursele de venituri proprii ale Ministerului Sănătății ?

În privința achiziționării vaccinurilor, proiectul de lege nu prevede o procedură de ofertare deschisă, transparentă, nediscriminatorie și necondiționată. Guvernul dorește o exceptare de la prevederile legislației incidente în materia achizițiilor publice. Deci, Guvernul nu dorește ca tranzacția respectivă să fie conformă cu condițiile de piață.                      

B. ARGUMENTE  SOCIALE  ÎMPOTRIVA OBLIGATIVITĂȚII VACCINĂRII

Discriminarea copiilor

Astfel, inducând falsa idee că un copil sănătos dar nevaccinat este periculos pentru comunitate, și i se interzice accesul în unitățile de învățământ, se introduce o falie de discriminare cumplit de dureroasă si inacceptabilă în societatea romanească. Un copil bolnav de HIV sau un copil care are hepatită B (boală care se transmite identic cu virusul HIV – prin sânge sau contact sexual) are dreptul de a frecventa școala, conform legislației actuale. Și atunci cum poate un copil sănătos, dar nevaccinat antihepatită B să constituie un pericol pentru colectivitate și să i se refuze dreptul la educație?

Dictatura terorii

Legea propune un scenariu al unei Românii sub teroare: transformarea în infractori a părinților care, din motive rezonabile, inclusiv din motive medicale, nu doresc sau refuză vaccinarea; transformarea copiilor ai căror părinți, din motive întemeiate, inclusiv medicale, nu doresc sau refuză vaccinarea, în orfani și preluați de Asistența Socială, sau în analfabeți, deoarece li se refuză dreptul la educație; transformarea medicilor din Comisiile de vaccinare și a agenților sociali în agenți de represiune împotriva părinților care, din motive rezonabile inclusiv din punct de vedere medical, nu doresc sau refuză vaccinarea.

Această Românie este o Românie a urii, nu a dragostei și a solidărității și este de neacceptat!

Desființarea libertății

Din punct de vedere juridic, Proiectul legii ne încalcă grav drepturi și libertăți fundamentale ca și cetățeni și părinți, drepturi și libertăți garantate de diverse acte normative naționale (Constituția României, legi organice) și convenții internaționale, obligând toți cetățenii României (copii și adulți) să fie vaccinați exclusiv în forma și cu procedura impusă de Minister.

Se încalcă: Dreptul la viață și la integritate fizică și psihică a persoanei, Dreptul la respectarea vieţii private, Dreptul de a nu fi supus unui act medical sau unei intervenţii medicale fără consimţământ, Principiul inviolabilităţii persoanei şi dreptul de a dispune de ea însăşi, Dreptul la educaţie, Dreptul copilului de a fi crescut în condiții care să permită dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală și socială, Dreptul la libertatea conștiinței şi libertatea religioasă, Dreptul pacientului la consimțământ informat, Drepturile parentale, Confidențialitatea prelucrării datelor personale medicale.

Încălcarea dreptului la educație

Interzicerea frecventării grădiniței sau școlii fără carnetul de vaccinări la zi sau calendarul de recuperare a vaccinărilor omise sau amânate reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului fundamental al copilului la educație, drept protejat prin Constituția României.

 C. ARGUMENTE  MEDICALE  ÎMPOTRIVA  OBLIGATIVITĂȚII  VACCINĂRII

1. VACCINURILE  SUNT  MEDICAMENTE

La noi în țară (ca peste tot în lume), vaccinurile sunt înregistrate la Agenția Națională a Medicamentului ca atare, ca orice medicament, trebuie prescrise după o consultație medicală, de către un medic cu drept de liberă practică medicală. Fiecare vaccin este prevăzut cu un prospect în care sunt descrise reacții adverse (nedorite):

http://www.anm.ro/nomenclator/medicamente?dci=vaccin&page=15

Vaccinarea obligatorie ar însemna, în acest context, să administrezi un anumit medicament întregii populații, sănătoase și bolnave deopotrivă, fie că are nevoie, fie că nu.

2. VACCINURILE NU SUNT SIGURE (pot avea efecte nedorite asupra sănătății)

Pe prospectele vaccinurilor sunt enumerate multiple reacții nedorite, ce pot apărea după injectare. Unele dintre acestea sunt boli invalidante permanente: paralizii, encefalopatii (afectări ale creierului), comă și chiar deces. Aceste efecte nu apar la toate persoanele vaccinate, dar  la nivelul actual de cunoaștere medicală, nu avem însă metode să prevedem care persoane sunt vulnerabile și vor dezvolta efecte nedorite și care nu.

Vaccinul se dorește a fi o metodă de prevenire a bolilor, care se administrează în primul rând persoanelor sănătoase. Un astfel de produs nu poate fi administrat fără discernământ întregii populații.

3. VACCINURILE SUNT PRODUSE BIOLOGICE CARE CONȚIN MATERIAL GENETIC DE LA ALTE  SPECII (ANIMALE SAU EMBRION UMAN AVORTAT)

Pentru producția industrială a vaccinurilor, virusul vaccinal este cultivat (crescut) pe:

 • culturi de celule animale (virusul polio pe celule VERO conform  prospectului, adică celule de rinichi de maimuță, virusul rujeolic pe embrion de pui de găină);
 • celule diploide umane, adică embrion uman avortat (vaccinul rubeolic din componența triplului vaccin rujeolă-oreion-rubeolă este cultivat pe celule MSC-5 conf. prospectului, ceea ce înseamnă celule pulmonare de embrion uman avortat).

Se știe că virusul are capacitatea de a îngloba ADN din celulele pe care este cultivat si de a-l transporta apoi în interiorul organismului care primeste vaccinul. În acest fel, vaccinurile în general se constituie într-o cale de introducere de material genetic străin în corpul persoanelor vaccinate.

Este dovedit științific că materialul genetic străin introdus direct în corpul uman, declanșează la om oncogeneza (cancer) și boli autoimune (scleroza multiplă, lupus, psoriazis, autism).

4. VACCINURILE CONȚIN ADJUVANȚI CHIMICI TOXICI PENTRU OM

Conform prospectelor vaccinurilor, în compoziția acestora există săruri ale unor metale (hidroxid de aluminiu, fosfat de aluminiu, thimerosal – compus al mercurului).

Este dovedită științific toxicitatea acestor metale asupra creierului uman; există multe studii care ridică problema legăturii între autism, demența Alzheimer pe de o parte și mercur și aluminiu injectat în corpul uman pe de altă parte.

5. VACCINURILE NU AU EFICIENȚA CARE LI S-A ATRIBUIT INIȚIAL

Deseori, în epidemii, o mare parte din cei îmbolnăviți sunt vaccinați conform schemei în vigoare, după cum, o mare parte din cei care nu se îmbolnăvesc sunt nevaccinați pentru boala respectivă.

Mecanismele de acțiune ale imunității umane sunt mult mai complexe decât s-a crezut și nu se reduc la producția de anticorpi măsurabili în laborator. Există multe alte mecanisme complexe de apărare a organismului, pe care oamenii de știință abia acum le descifrează.

6. ÎN  MOD  PARADOXAL, VACCINURILE  POT  TRANSMITE  BOALA  PE  CARE  SE PRESUPUNE  CĂ  O  PREVIN

Se știe că persoanele vaccinate cu virus viu atenuat elimină virusul pe căile naturale timp de până la 30 zile după vaccinare și sunt practic contagioase în acest timp. Se știe, de exemplu, că poliomielita cu virus sălbatic a dispărut practic din România încă din anii 1980, dar continuă să circule poliomielita indusă de virusul din vaccin.

7. EXISTĂ  MULTE  ALTE  METODE  DE  PREVENIRE  A  BOLILOR  CONTAGIOASE, LIPSITE  DE  EFECTE  ADVERSE

Rezistența la boli este dată în primul rand de starea generală de sănătate a organismului. Sistemul imunitar este parte componentă a organismului. Există multe alte metode de prevenire a bolilor cu efecte pe termen lung: accesul la apa potabilă, la locuințe și toalete salubre, la hrană suficientă și de bună calitate, suplimentarea cu vitamine si minerale.

ÎN CONCLUZIE, VACCINURILE SUNT UN SUBIECT DE CONTROVERSĂ ÎN INTREAGA LUME MEDICALĂ. ȘTIINȚA CARE ESTE ÎN SPATELE VACCINURILOR ESTE DEPARTE DE A FI COMPLETĂ. EA SE SCHIMBĂ CONTINUU, ADUCÂND NOI INFORMAȚII CARE SĂ ÎNTREGEASCĂ UN TABLOU MULT MAI COMPLEX AL IMUNITĂȚII DECÂT S-A CREZUT PÂNĂ ACUM.

ÎN ACEST CONTEXT, VACCINAREA OBLIGATORIE A ÎNTREGII POPULAȚII NU POATE FI PRIVITĂ DECÂT CA UN URIAȘ EXPERIMENT ALE CĂRUI EFECTE SE VOR VEDEA PE TERMEN SCURT ȘI LUNG DEOPOTRIVĂ ȘI DE CARE VEȚI FI RESPONSABILI.

D. ARGUMENTE ÎMPOTRIVA OBLIGATIVITĂȚII VACCINĂRII

Experiențe nefaste în urma vaccinurilor

Sunt între noi părinți cărora le-au murit copiii vaccinați cu vaccinuri din schema de vaccinare existentă, așa cum sunt printre noi părinți cărora li s-au îmbolnăvit copiii în urma acestor vaccinuri.

Mai mult, cunoaștem și din experiența mondială un caz celebru în SUA care a condus la un proces răsunător și care a fost urmat de cercetări amănunțite asupra toxicității vaccinurilor: unui copil i s-au administrat vaccinuri pentru 9 boli într-o zi. Vaccinarea a fost urmată de instalarea autismului. Copilul primise o doză de mercur de 41 de ori mai mare decât cea care în mod normal poate afecta organismul !

În România, sunt chiar și medici care au suferit invalidări serioase în urma vaccinării: de exemplu paralizie în urma administrării unui vaccin. În privinta copiilor, în anul 2016, au fost diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic 32 de copii cu vârsta sub 2 ani, copii care, conform raportului corpului de control al Primului Ministru, au în comun doar faptul că au fost vaccinați cu vaccinul Hexaxim destinat pieței din Kazahstan!

În anul 2012, peste 200 de nou-născuți au avut reacții severe la un vaccin BCG, produs în Danemarca, reacții care au necesitat tratament antituberculos și intervenții chirurgicale, iar unii bebeluși au decedat. Și exemplele pot continua! Asemenea tragedii nu trebuie să se mai întample niciodată !                                

Un vaccin nu este o aspirină !

Guvernul dorește să ne convingă și să vă convingă că vaccinurile sunt o soluție simplă și care nu pune problema pentru prevenirea anumitor boli. Dar lucrurile nu stau chiar așa: pe prospectele vaccinurilor sunt enumerate multiple reacții adverse ce pot apărea după injectare. Unele dintre acestea sunt boli invalidante permanente: paralizii, encefalopatii (afectări ale creierului), comă și chiar deces. Aceste efecte nu apar la toate persoanele vaccinate, însă la nivelul actual de cunoaștere medicală nu avem încă metode să prevedem care persoane sunt vulnerabile și vor dezvolta reacții adverse și care nu.

Profesorul Luc Montagnier, virusolog francez și laureat al Premiului Nobel pentru medicină în 2008, atrăgea atenția comunității medicale că vaccinurile sunt factor declanșator al autismului și că medicii nu ar trebui să vaccineze pentru că așa spun recomandările oficiale, ci trebuie să țină cont de starea de sănătate.

 E. OBLIGATIVITATEA VACCINĂRII ÎNCALCĂ PREVEDERI LEGALE 

Constituția României

Art. 22 alin (1): “Dreptul la viață, precum și dreptul la integritate fizică și psihică ale persoanei sunt garantate.”

Art. 29 alin (1): “Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nicio formă.”

Art. 32 alin. (1): “Dreptul la învățătură este asigurat prin învățământul general obligatoriu, prin învățământul liceal și prin cel profesional, prin învățământul superior, precum si prin alte forme.”               

Convenția de la Oviedo pentru protecția drepturilor omului și a demnității ființei umane față de aplicațiile biologiei si medicinei, ratificată de România prin Legea 17/2001 

Art. 1 “Părțile la convenție vor proteja demnitatea și identitatea tuturor ființelor umane și vor garanta tuturor, fără discriminare, respectarea integrității lor și a altor drepturi și libertăți fundamentale referitoare la aplicarea biologiei si medicinei.”

Art. 2 ”Interesele si bunăstarea ființei umane vor prevala asupra intereselor singulare ale societății sau ale științei”.

Art. 5 “O intervenție în domeniul sănătății poate fi făcută numai după ce persoana respectivă și-a dat consimțământul în mod liber și în cunoștință de cauză. Acestei persoane trebuie mai întâi să i se furnizeze informația corespunzătoare referitoare la scopul și natura intervenției, cât și la consecințele și riscurile acesteia.”

Art. 24 ”Persoana care a suferit vătămări nejustificate, rezultate dintr-o intervenție, are dreptul la o compensație echitabilă, potrivit condițiilor și procedurilor prevăzute de lege.”

Codul de deontologie medicală a Colegiului Medicilor din România 

Art.1 ”Întreaga activitate profesională a medicului este dedicată exclusiv apărării vieții, sănătății și integrității fizice și psihice a ființei umane”.

Art. 2 “Actul profesional și întreaga activitate a medicului se vor exercita, respectiv desfășura fără niciun fel de discriminare, inclusiv în ceea ce privește starea de sănătate sau șansele de vindecare ale pacientului”.

Art. 3 “În toate situațiile actul profesional, în oricare formă sau modalitate s-ar desfășura, se va face cu respectarea strictă a demnității umane ca valoare fundamentală a corpului profesional”.

Art .4 “În toate deciziile cu caracter medical, medicul va trebui să se asigure că interesul și binele ființei umane prevalează interesului societății ori al științei”.

Art. 5 “Medicul trebuie să depună toate diligențele și să se asigure că decizia profesională pe care o ia sau intervenția cu caracter medical respectă normele si obligațiile profesionale și regulile de conduită specifice cazului respectiv”.

Art. 6 “Medicul este dator să stăruie și să își apere independența profesională, fiind interzisă orice determinare a actului medical ori a deciziei profesionale de rațiuni de rentabilitate economică sau de ordin administrativ”.

Art. 7 “Relația medicului cu pacientul va fi una exclusiv profesională și se va clădi pe respectul acestuia față de demnitatea umană, pe înțelegere și compasiune față de suferință”.

Codul Civil 

Art. 61 alin (1): “Viața, sănătatea și integritatea fizică și psihică a oricărei persoane sunt garantate și ocrotite în mod egal de lege.”

Art. 64 alin (2): “Orice persoană are dreptul la integritatea sa fizică si psihică.”

Art. 487 “Părinții au dreptul și îndatorirea de a crește copilul, îngrijind de sănătatea și dezvoltarea lui fizică, psihică și intelectuală,(…) potrivit propriilor lor convingeri, însușirilor și nevoilor copilului.”

Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003 

Art. 1 lit. (d) “Prin intervenție medicală se înțelege orice examinare, tratament sau alt act medical în scop de diagnostic preventiv, terapeutic ori de reabilitare”.

Art. 6 “Pacientul are dreptul de a fi informat asupra stării sale de sănătate, a intervențiilor medicale propuse, a riscurilor potențiale ale fiecărei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuării tratamentului si nerespectării recomandărilor medicale, precum și cu privire la date despre diagnostic si prognostic”.

Art. 13 “Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală, asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa.”

Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare 

Art. 382 “Cu excepția cazurilor de forță majoră, de urgență ori când pacientul sau reprezentanții legali ori numiți ai acestuia sunt în imposibilitate de a-și exprima voința sau consimțământul, medicul acționează respectând voința pacientului și dreptul acestuia de a refuza ori de a opri o intervenție medicală”

Art. 660 (1) ”Pentru a fi supus la metode de prevenţie, diagnostic şi tratament, cu potenţial de risc pentru pacient, după explicarea lor de către medic, medic dentist, asistent medical/moaşă, conform prevederilor alin. (2) şi (3), pacientului i se solicită acordul scris.”(2) ”În obţinerea acordului scris al pacientului, medicul, medicul dentist, asistentul medical/moaşa sunt datori să prezinte pacientului informaţii la un nivel ştiinţific rezonabil pentru puterea de înţelegere a acestuia.”(3) ”Informaţiile trebuie să conţină: diagnosticul, natura şi scopul tratamentului, riscurile şi consecinţele tratamentului propus, alternativele viabile de tratament, riscurile şi consecinţele lor, prognosticul bolii fără aplicarea tratamentului.”

Art. 662 (1): ”Medicul curant, asistentul medical/moaşa răspund atunci când nu obţin consimţământul  informat al pacientului sau al reprezentanţilor legali ai acestuia, cu excepţia cazurilor în care pacientul este lipsit de discernământ, iar reprezentantul legal sau ruda cea mai apropiată nu poate fi contactat, datorită situaţiei de urgenţă.” 

Legea nr. 1/2011 a educației naționale 

Art. 2 alin (7): “În România învățământul constituie o prioritate națională”.

Art. 10 alin (1): “În România, învățământul este serviciu de interes public…”

Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată 

Art. 1 alin (1) “Statul, prin mijloacele prevăzute de lege, protejează cetățenii în calitatea lor de consumatori, asigurând cadrul necesar accesului neîngrădit la produse si servicii, informării lor complete despre caracteristicile esențiale ale acestora, apărării și asigurării drepturilor și intereselor legitime ale persoanelor fizice împotriva unor practici abuzive, participării acestora la fundamentarea și luarea deciziilor ce îi interesează în calitate de consumatori.”

Declarația Universală a Drepturilor Omului din 10 decembrie 1948 

Art. 1 “Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi”.

Art. 3 “Orice ființă umană are dreptul la viață, la libertate și la securitatea persoanei sale”.

Art. 18 – referitor la libertatea de gândire, de conștiință și de religie.

Art. 19 – referitor la libertatea opiniilor, libertatea de a primi și răspândi informații

Art. 26 pct. 1 “Orice persoană are dreptul la învățătură. Învățământul trebuie să fie gratuit, cel puțin în ceea ce privește învățământul elementar și general. Învățământul tehnic și profesional trebuie să fie la îndemâna tuturor, iar învățământul superior trebuie să fie de asemenea egal, accesibil tuturora, pe bază de merit”.

Convenția cu privire la drepturile copilului Adoptată de Adunarea Generală a ONU

Art. 3 alin 1: ”În toate acțiunile care privesc copiii, întreprinse de instituțiile de asistență socială publice sau private, de instanțele judecătoresti, autoritățile administrative sau de organele legislative, interesele copilului vor prevala.”

Art. 3 alin 2: ”Statele părți se obligă să asigure copilului protecția și îngrijirea necesare în vederea asigurării bunăstării sale, tinând seama de drepturile și obligațiile părinților săi, ale reprezentanților săi legali sau ale altor persoane cărora le-a fost încredințat în mod legal.”               

Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale care prevede: 

Obligația de a respecta drepturile omului (Art. 1); Dreptul la viață (Art. 2); Dreptul la respectarea vieții private și de familie (Art. 8); Libertatea de gândire, de conștiință și de religie (Art. 9); Interzicerea discriminării (Art. 14).    

Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, Republicată 

Art. 7 alin 3  “Propunerile legislative, proiectele de legi și celelalte proiecte de acte normative vor fi însoțite, în mod obligatoriu, de o evaluare preliminară a impactului noilor reglementări asupra drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.”

Vot de constiință.

Acest vot nu este unul obișnuit. Prin implicațiile pe care le poate avea asupra vieții dumneavoastră, a soției dumneavoastră, a soțului dumneavoastră, a copiilor si nepoților dumneavoastră, ca și asupra fiecăruia dintre noi înșine, oameni obisnuiți și cetățeni ai României, adulți și copii, adolescenți și vârstnici este un Vot de Conștiință!

Vă rugăm să faceți toate demersurile necesare pentru respingerea proiectului Legii privind vaccinarea persoanelor în România.