Asociația Română de Balneologie continua activitatea de spijinire a dezvoltării turismului balnear, contribuind, pe de o parte prin efortul de a coagula opinii care să ajute la „repunerea în forma” a turimului balnear, aducând la masa dezbaterii specialiști din diferite stațiuni balneare (Băile Olănești, Băile Felix, Covasna, Ocna Sibiului, Techirghiol) și oferind documente de lucru, pe măsură ce sunt elaborate sau supuse atenției grupului de reflecție, pe platforma creeata pe pagina sa de internet: http://bioclima.ro/Comunicate.php

Pe de altă parte contribuim prin aparițiile editoriale și prin revista Balneo Research Journal la promovarea turismului balnear în țară și la nivel internațional.

Prin Editura Balneara: http://bioclima.ro/editura.php căutăm să aducem cît mai multe informații despre resursele balneare care construiesc un potențial balnear remarcabil pentru țara noastră.

Să nu uităm că, după acest episod pandemic, se va da startul turismului pentru toate țările din lume. După această re-startare, avem șansa unică de a reduce din decalajul de atragere a turiștilor și curanților în stațiuni balneare. Acest lucru trebuie însă pregătit cum se cuvine.

Suntem convinși că pot fi aduse argumente substanțiale pentru a repune turismul balnear în „pole position”, daca dăm întâietate și cercetării științifice, fără de care fundamentul va fi mult mai șubred. Ar fi momentul unei reflecții la rolul cheie al cercetării științifice pentru promovarea turismului balnear. Daca nici acum, cand avem acest timp de reflecție nu vrem să dăm importanța cuvenită acestui element central – cercetarea științifică, atunci probabil fiecare știe mult prea bine ce are de făcut pentru a ocupa locul pe care îl merită. Ar fi păcat să eludăm și de această dată fundamentul!