Asociaţia “Tzuby’s Kids” şi Alianța România Fără Orfani, în parteneriat cu SUN PLAZA România, organizează evenimentul “Amprenta Familiei” cu ocazia zilei de 15 mai – Ziua Internaţională a Familiei – în incinta Centrului Comercial.

Evenimentul va cuprinde o serie de ateliere pe care părinţii şi copiii le vor putea găsi la etajul 1, între orele 17,00 şi 20,00 precum face-painting, pictură, și vor avea posibilitatea să realizeze o planșă cu amprenta mâinilor tuturor membrilor familiei.

Scopul evenimentului este de a atrage atenția asupra faptului că, în România, avem peste 50.000 de copii lipsiți de îngrijire părintească dintre care aproape 20.000 sunt instituționalizați în apartamente sociale, case sociale sau chiar centre. Din păcate, odată intrați în sistem, copiii stau în medie 7,5 ani, doar 6% au șansa de a fi adoptați (sunt declarați adoptabili) și doar 2,5% sunt adoptați efectiv în fiecare an.

Pentru a descoperi impactul neglijării precoce, Universitatea Harvard a realizat, în Bucureşti, un studiu timp de 16 ani în care a urmărit 136 de copii abandonați. Cercetările sugerează că trauma abandonului nu este doar la nivel psihologic ci aceasta cauzează daune la nivelul arhitecturii cerebrale. Una dintre concluziile surprinzătoare ale raportului a fost că acei copii care au avut șansa de a găsi o familie în care să fie iubiți și în care să se simtă în siguranță, au fost capabili să-şi regenereze conexiunile lipsă, creierul restabilindu-și funcțiile pierdute.

Șansa copiilor de a experimenta vindecare este aceea de a ajunge într-o familie în care să fie îngrijiți cu o dragoste competentă. De aceea, Asociaţia „Tzuby’s Kids” se implică în promovarea adopției şi a plasamentului familial dar și în oferirea de cursuri de îngrijire competentă a copiilor cu istoric de traumă. „Tzuby’s Kids” este membră a Alianţei România Fără Orfani (ARFO) şi parte a Consorţiului de Traumă al Alianţei.

Participarea la eveniment este gratuită pentru clienții Centrului Comercial Sun Plaza. Accesul se poate face direct de la stația de metrou Piața Sudului sau prin parcarea de peste 2.000 de locuri dispusă pe două nivele. Sun Plaza are o suprafață totală de 208.000 mp și găzduiește peste 140 de magazine.