Sediul Central al Bibliotecii Metropolitane București găzduiește, ÎN PREMIERĂ ȘI ÎN EXCLUSIVITATE pentru București, evenimentul de lansare a cărții „Provocarea Rinului”, scrisă de Avram Iancu, probabil cel mai cunoscut bibliotecar din România.

Bibliotecar și sportiv de anduranță, Avram Iancu a decis să își lanseze oficial volumul și în Capitală, alegând, pentru acest eveniment, Biblioteca Metropolitană București. Cartea va fi lansată oficial, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” al Bibliotecii Metropolitane București, din str. Tache Ionescu, nr. 4, vineri 2 Februarie, începând cu ora 15:00.

Personalitate remarcabilă şi un excelent ambasador al României în lumea largă, Avram Iancu a scris „Provocarea Rinului”, din dorința de a aduce laolaltă cele două pasiuni din viaţa sa: biblioteca şi înotul. Cartea este prefațată de maestrul Valeriu Butulescu, tehnoredactată de Dr. Simina Carina Pascal și apărută la Casa de Editură Exclusiv, în decembrie 2023.

„Provocarea Rinului” este cea de-a doua carte semnată de Avram Iancu și este editată în condiții grafice deosebite. În cele peste 200 de pagini ale sale, adună întreaga experiență pe care acesta a trăit-o, în demersul său sportiv de a parcurge înot fluviul Rin, de la kilometrul zero, până la vărsare, din dorința acestuia ca românii să poată circula liberi prin Europa, de la Marea Nordului, până la Marea Neagră.

„Îmi doresc ca sutele de mii de români care se întorc în ţară de sărbători sau în concedii să nu mai stea la cozi kilometrice obositoare. Îmi doresc ca transportatorii români să nu mai piardă timp şi sume importante de bani prin graniţe inutile. România este în Europa! România este Europa!”, explica Avram Iancu, la momentul respectiv.

Cartea a fost lansată, cu succes, și în Germania, la Karlsruhe, în cadrul Book Fest 2023, dar și în câteva orașe mari din România.

Vă așteptăm, cu drag, alături de noi!

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.