În perioada premergătoare Paştelui, Filarmonica George Enescu organizează un concert dedicat creaţiei celui mai mare compozitor de muzică religioasă, Johann Sebastian Bach. Evenimentul se va desfăşura în 29 martie, cu începere de la ora 19, în cadrul seriei de concerte de popularizare a muzicii clasice, intitulat „Muzica pe înţelesul tuturor”. Cantatele nr. 82 şi 32 din program exprimă sentimentele religioase ale credincioşilor în relaţia cu Dumnezeu, prin armonii când intime, când intense, reflexive, de fiecare dată impresionante şi autentice, asemenea credinţei profunde a compozitorului, pentru care muzica era o ofrandă permanentă adusă Mântuitorului. Solişti vor fi soprana Cristina Vasilache, basul Răzvan Georgescu şi oboista Miruna Oltei, acompaniaţi de un ansamblu instrumental alcătuit din membri ai Filarmonicii. Comentariul va fi realizat de muzicologul Mihai Cojocaru.

Biletele se pot cumpăra:

  • de la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00, Telefon: 021.315.68.75. Plata doar în numerar)
  • online, accesând site-ul  www.fge.org.ro  – secțiunea „Calendar“.

Preţuri bilete:

  • Categoria I: 52 lei
  • Categoria a II-a : 46.80 lei

În stagiunea 2022 – 2023 a fost inaugurat proiectul Muzica pe înțelesul tuturor, în care artiștii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă publicului prin recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant. Comentarii de specialitate transmit, într-un limbaj accesibil și atrăgător, informații despre compozitori și piesele incluse în programe, iar instrumentiștii și cântăreții filarmoniști oferă interpretări de referință. Recitalurile și concertele se desfășoară fără pauză, cu o durată de aproximativ 75 de minute.