Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a oferit companiei BT Mic – parte a Grupului Financiar Banca Transilvania – un imprumut (echivalentul a 7 milioane de euro) pentru facilitarea accesului la finantare a companiilor micro si mici din Romania.

“Parteneriatul EFSE – BT Mic reprezinta un pilon important in extinderea accesului la finantare a afacerilor mici sau la inceput de drum, permitandu-ne astfel sa sustinem si alte idei de business, si mai multi tineri antreprenori.” – afirma Cristina Sindile, Director General, BT Microfinantare. Presedintele Consiliului de Administratie EFSE, Christoph Tiskens, declara: “Capacitatea companiilor micro si mici de a accesa finantari in linie cu nevoile lor este cruciala pentru dezvoltarea acestui sector important. Faptul ca antreprenorii pot accesa finantari in moneda locala protejeaza aceste companii mici de riscul valutar care poate sa afecteze considerabil sustenabilitatea si succesul acestora”.

Anterior acordarii acestei finantari, Facilitatea de Dezvoltare EFSE a oferit companiei BT Mic asistenta specializata pentru dezvoltarea capacitatilor institutionale in ceea ce priveste deservirea companiilor micro si mici. EFSE a sustinut prin finantare, de asemenea, realizarea unei serii de materiale video, cu si despre o parte dintre clientii BT Mic.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa