În timpul sarcinii, bebelușul este protejat de lichidul amniotic, un lichid transparent și complet steril, care asigură un mediu cu temperatură constantă, menține cordonul ombilical în poziție normală pentru a asigura cantitatea optimă de oxigen, ajută la dezvoltarea tonusului muscular și a oaselor și la dezvoltarea corespunzătoare a plămânilor.

Astfel, lipsa unei cantități suficiente de lichid amniotic, care poate fi determinată de ruperea prematură a membranelor, reprezintă un risc atât pentru mamă, cât și pentru dezvoltarea normală a copilului. Complicațiile materno-fetale ale ruperii premature a mebranelor pot consta în naștere prematură, prolapsarea cordonului ombilical, corioamniotită, dezlipirea prematură a placentei.

Senzația de pierdere de lichid care poate fi amniotic este frecventă în timpul sarcinii, ceea ce poate fi o cauză importantă de stres.

Ce este amniotestul și cum se utilizează?

Barza Amniotest este un autotest non-invaziv pentru detectarea scurgerilor de lichid amniotic cu o acuratețe mai mare de 97,06%. Este ușor de utilizat și interpretat și permite monitorizarea continuă, timp de 12 ore, a pierderilor intermitente de lichid.

Absorbantul test se fixează pe slip și îşi schimbă culoarea atunci când vine în contact cu lichidul amniotic, care are o valoarea a pH-ului mai mare de 6,5 unităţi.

Cutia include 3 absorbante-test. Fiecare absorbant poate fi purtat până la 12 ore.

Rezultatul poate fi obținut imediat după ce s-a produs scurgerea lichidului, prin examinarea culorii benzii indicatoare de pe absorbantul test.  Dacă pe absorbant a apărut culorea în albastru sau verde, indiferent de intensitate, de mărime, formă sau localizare, trebuie consultat medicul fără întârziere.

Barza Amniotest este recomandat pentru monitorizarea atât a sarcinilor cu risc crescut, cât și a celor normale, pentru că detectarea timpurie a scurgerilor de lichid amniotic poate ajuta la:
> Prevenirea complicațiilor sau a nașterii premature.
> Identificarea unei posibile rupturi a membranelor, în special după amniocenteză.
> Confirmarea faptului că s-a rupt apa, pentru o naștere în siguranță.

Barza Amniotest vă oferă mai multă linişte sufletească, atunci când aveţi cel mai mult nevoie de ea.

Despre BARZA

BARZA – de peste 20 de ani alături de tine!

Din 1995, de când a introdus pe piața din România primul test de sarcină, BARZA a rămas alături de femeile din România, fiind un partener de încredere care a căutat permanent să vină cu soluții inovatoare pentru aspectele delicate cu care se confruntă acestea.

O afacere de familie care a început ca un proiect temerar, este astăzi un business antreprenorial de succes, validat de încrederea consumatorilor și a medicilor care recomandă produsele BARZA de mai bine de 20 de ani!

În prezent, portofoliul de produse BARZA include: teste de sarcină clasice (tip casetă, tip stilou, tip bandă), teste de sarcină ultrasensibile (tip casetă, tip stilou, tip bandă), testul de sarcină cu determinarea săptămânii, teste de ovulație, teste de fertilitate pentru cuplu, test de menopauză, plasturi împotriva durerilor menstruale și șervețele intime cu bicarbonat de sodiu.

Pentru detalii suplimentare, puteți accesa site-ul: https://testulbarza.ro/ și ne puteți urmări pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/testelebarza/