BCR Asigurări de Viață VIG, împreună cu Asociația TOTUL ESTE POSIBIL, au lansat în luna septembrie proiectul „ȘCOALA ZÂMBĂREȚILOR”, o acțiune prin care cele două organizații construiesc un spațiu de educație non-formală dedicat copiilor din Satul Șindrilița (Ilfov).

Comunitatea din Șindrilița numără 300 de copii. De aproximativ 8 ani, Gina Dobre, născută și crescută în Satul Șindrilița, locuitor al satului și la momentul actual, oferă suport educațional și emoțional copiilor din Șindirilița, care simt nevoia de a-și completa cunoștințele și experiența copilăriei. În prezent s-a ajuns la a 9-a generație de copii care se pregătesc suplimentar în Școala din curtea Bisericii. Aici, copiii învață lecții practice pentru viață: bunele maniere, activități de creație și culturale, activități ludice, socializare, grădinărit, gătit, activități educaționale desfășurate în afara sistemului formal de învățământ. Prin atenția și grija sporită față de acești copii, prin contribuția noastră la buna lor creștere spirituală, încercăm să deschidem mintea și inima acestor copii pentru tot ceea ce este bun și frumos în viață, pentru adevăr, dreptate, cinste, recunoștință, spirit de solidaritate, ascultare, dragoste și prețuire față de părinți”, a declarat Gina Dobre, coordonatoarea programelor din cadrul Școlii Zâmbăreților.

Până în 2019, toată activitatea copiilor se desfășura într-o cameră de aprox. 10-12 mp (dependință a bisericii satului). Apoi, copiii au primit acces la un spațiu mai mare, de aprox. 20 mp (tot o dependință a bisericii satului). Odată cu pandemia, accesul în sală a fost restricționat. Din primăvara acestui an, activitățile copiilor s-au desfășurat în aer liber în curtea bisericii, pe niște mochete.

Prin proiectul ȘCOALA ZÂMBĂREȚILOR, BCR Asigurări de Viață VIG a finanțat construirea unui spațiu de 50 de metri pătrați, în care copiii își vor putea desfășura activități de școală non-formală. “Menținem un dialog deschis cu comunitatea noastră, pentru a identifica proiectele conectate la nevoile reale din cadrul acesteia. ȘCOALA ZÂMBĂREȚILOR este o inițiativă menită să ofere un sprijin pe termen lung în cel mai de impact domeniu: educația, iar alături de Asociația TOTUL ESTE POSIBIL, ne bucurăm să le oferim copiilor din Șindrilița un cadru non-formal aliniat cu nevoile lor, atât de necesar desfășurării activităților educaționale”, a declarant Erwin Hammerbacher, CEO BCR Asigurări de Viață VIG.  

Construcția noii școli non-formale a Zâmbăreților din Șindrilița are loc în preajma Zilei Mondiale a Educației, zi celebrată în fiecare an pe data de 5 Octombrie, începând din 1994. Aceasta fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a ”Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor.’. Această recomandare, alături de cea „privind învăţământul superior” din 1997, constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală, potrivit site-ului en.unesco.org.

“Investim de 2 ani în comunitatea de la Șindrilița. Am fost alături de copii la începutul școlii, în perioada Sărbătorilor și de la începutul pandemiei. Ne doream demult să implementăm un proiect educațional sustenabil, iar șansa a venit odată cu sprijinul oferit de partenerii noștri de la BCR Asigurări de Viață, este concluzia transmisă de Eliza Nițescu, membru fondator al Asociației TOTUL ESTE POSIBIL.

DESPRE BCR ASIGURĂRI DE VIAȚĂ VIENNA INSURANCE GROUP

BCR Asigurări de Viață VIG este o companie membră a Vienna Insurance Group, unul dintre cele mai mari grupuri internaționale de asigurări din Europa Centrală și de Est. Înființată în anul 2005 ca subsidiară a BCR, compania și-a început activitatea operațională în anul 2006.

În același an, Erste Group devine acționarul majoritar al BCR, iar BCR Asigurări de Viață intră direct în top 10 în industria asigurărilor de viață din România. În anul 2007 compania a fost autorizată și ca administrator de fonduri de pensii facultative și a lansat primul său fond, devenind lider pe piața fondurilor de pensii facultative. În paralel cu administrarea fondului de pensii facultative continuă ascensiunea în topul asigurătorilor de viață. În septembrie 2008, Vienna Insurance Group (VIG), devine acționar majoritar al companiei.

Parteneriatul excelent cu cea mai mare bancă din România, BCR, se reflectă în calitatea produselor de asigurare lansate în rețeaua bancară, în calitatea și diversitatea portofoliului și nu în ultimul rând în rezultatele companiei și recunoașterea de care aceasta se bucură pe piață.

DESPRE TOTUL ESTE POSIBIL

Organizația a fost înființată cu scopul de a sprijini performeri în diferite domenii, printre persoanele susținute de asociație numărându-se elevi olimpici, sportivi campioni, artiști sau oameni de cultură. Campaniile vizează în special proiecte în domeniile educației, sportului, sănătății sau mediului.