În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 1 februarie 2021, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint și o monedă din alamă pentru colecționare cu tema 50 de ani de la înființarea Organizației Internaționale a Francofoniei.

Aversul monedei din argint redă imaginea siglei Organizației Internaționale a Francofoniei, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2020”.

Aversul monedei din alamă pentru colecționare redă imaginea siglei Organizației Internaționale a Francofoniei, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „50 BANI” și anul de emisiune „2020”.

Pe reversul comun al monedelor din argint și din alamă pentru colecționare este redată reprezentarea globului pământesc ca simbol al universalității limbii franceze și inscripția circulară ,,50 DE ANI DE LA INFIINTAREA ORGANIZATIEI INTERNATIONALE A FRANCOFONIEI”.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 500 piese, iar tirajul pentru moneda din alamă pentru colecționare este de 5000 piese.

Preţurile de vânzare sunt:

  • 350,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv certificatul de autenticitate;
  • 10,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecționare.

Monedele din argint și monedele din alamă pentru colecționare cu tema 50 de ani de la înființarea Organizației Internaționale a Francofoniei au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint și a monedelor din alamă pentru colecționare cu tema 50 de ani de la înființarea Organizației Internaționale a Francofoniei se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica.