Brandul românesc ATRIBUT nominalizat la “Independent Handbag Designer Awards”, New York

Handbag Designer 101 și-a anunțat finaliștii pentru cea de-a XIII-a ediție a Independent Handbag Designer Awards, ce va avea loc pe 12 iunie, la School of Visual Arts Theatre, la New York. 40 de finaliști au fost selectați din aproape 2000 de înscrieri trimise de pe 5 continente, respective 28 de țări.

Brandul românesc de accesorii, Atribut, reprezentat de Florina Sirman, a fost nominalizat la categoria The COTERIE Best Handbag in Overall Style and Design, ce premiază cea mai bună execuție la nivel de stil și design.

Până pe 11 iunie este deschis votul publicului și cei care doresc să vadă poșeta nominalizată, din portofoliul Atribut, și să o voteze o pot face aici: https://bellanyc.com/contestants/florina-sirman-atribut-romania/

Acest concurs le poate oferi câștigătorilor participarea la binecunoscutul târg Coterie – NY, iar odată cu aceasta participare, și lansarea pe piața externă a brandului. Totodată, câștigătorul va beneficia de servicii de mentorat și de consultanță, atât de importante pentru evoluția sa, oferite de catre Hilldun si Accessory Think Thank.

Brandul Atribut a fost lansat în 2015 de Florina Sirman, cea care se ocupă atât de designul colecțiilor, cât și de producția lor, în atelierul situat în București.

Găsesc o provocare în a crea obiecte originale, inovative și funcționale cu un aspect minimalist, atemporal, pentru a oferi design și funcționaliate în produsele mele. Aceste principii au stat și la baza creării poșetei înscrise în competiția newyorkeză. Inspirată din simplul caiet cu arc, poșeta îmbină elemente inovative de design – arcul metalic cu funcționalitatea  necesară pentru a obține o poșetă cu design contemporan adaptată ritmului de viață al femeii moderne.  În același timp, ea transmite un îndemn: Scrie-ți poveștile, cu încredere, în fiecare zi!

Nu exclud în viitor și alte combinații de materiale, așa cum nu exclud ideea de a crea și alte obiecte de design, nu neaparat poșete. În tot acest proces, urmăresc să îmi exersez creativitatea și să îmi trăiesc pasiunea, declară Florina Sirman, designer și manufacturier Atribut.

Pe site-ul oficial poate fi găsită lista finaliștilor și înscrierile lor: http://thehandbagawards.com/finalists/2019

Despre THE INDEPENDENT HANDBAG DESIGNER AWARDS:

 Fondat în 2007, Independent Handbag Designer Awards by Handbag Designer 101 a fost creat pentru a celebra designul și creativitatea în zona de poșete, atât în Statele Unite ale Americii, cât și în restul lumii. Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, concursul este un agregator al industriei și singurul concurs internațional ce își propune să descopere, să premieze și să ofere expunere designerilor independenți din domeniul accesoriilor.

 Despre Atribut:

Atribut este un spațiu destinat practicării creativității. Atribut este despre alăturarea de materiale și texturi, despre crearea de forme și volume. Este, de asemenea, despre părăsirea căilor cunoscute și explorarea de noi spații, noi oportunități, noi orizonturi. Atribut înseamnă o abordare particulară a materialelor ce poate fi ușor simțită. Brand-ul țintește să experimenteze cu texturile, formele și materialele, ce definesc ideea de poșetă.

Creațiile noastre sunt o expresie condensată de creativitate, energie pozitivă și design contemporan.

Brand-ul combină tăieturile simple și micile detalii pentru a obține cea mai înaltă  formă de rafinament.

Fiecărui design, material și textură îi este oferită o atenție specială și fiecare obiect este produs chiar de către designer, în atelierul din București. Abordarea asupra pielii este una neconvențională.