În ultimii 20 de ani, obiectivul BSB a fost să ofere elevilor cunoștințele și mijloacele necesare pentru a crea un viitor mai bun. Acum, mai mult decât oricând, într-o societate aflată în permanentă schimbare, British School of Bucharest sprijină tinerii ale căror viziuni inovatoare pot avea un impact semnificativ la nivel local, național și internațional.

Ne-am angajat să înlesnim accesul elevilor la școală, oferindu-le celor mai talentați dintre ei, indiferent de unitatea de învățământ din care provin- publică sau privată, o bursă ce va acoperi parțial sau total costurile studiile până la terminarea lor”, a declarat Philip Walters, directorul British School of Bucharest.

Pentru înscrieri și pentru a avea șansa de a beneficia de bursă începând cu anul școlar 2020-2021, elevii trebuie să redacteze un eseu intitulat “For a Better Future”, ce va avea ca tematică Mediul și Inovația. Acest eseu vine în completarea documentelor necesare pentru înscriere.

Eseul va avea, la alegere, una dintre următoarele teme:

– Este inovația un răspuns adecvat la problemele de mediu și schimbările climatice?

– Care este legătura dintre urbanizare și încălzirea globală? Cum pot ajuta orașele viitorului la reducerea efectului de seră?

– În ce fel va fi diferită viața noastră în 2050

În afară de eseu, elevii trebuie să descarce și să completeze documentele obligatorii pentru înscriere de pe site-ul: https://britishschool.ro/scholarship-2020-2021: formular de înscriere, copie după certificatul de naștere/pașaport/carte de identitate, ultima situație școlară, portofoliu cu lucrări de artă/realizări sportive-dacă este cazul, precum și orice alt document care ar putea fi relevant pentru înscriere.

Documentele necesare pentru înscriere, precum și eseul, se vor trimite până pe 24 ianuarie 2020, nu mai târziu de ora 13:00, la adresa: admissions@britishschool.ro.

Programul “Bursa BSB” se adresează elevilor născuți între 1 septembrie 2005 – 31 august 2006 (pentru elevii ce intră în anul 10 de studiu, conform sistemului educațional britanic) și 1 septembrie 2003 – 31 august 2004 (ce intră în anul 12 de studiu, conform sistemului educațional britanic). Este vorba despre elevii care mai au patru, respectiv doi ani până la finalizarea studiilor în cadrul BSB.

După finalizarea înscrierilor, candidații vor fi supuși unui proces de examinare, astfel:

1 februarie 2020 – anii 10 & 12: interviuri și un test de abilități cognitive

8 februarie 2020 – listă scurtă anul 10: teste de matematică și de engleză; listă scurtă anul 12: teste de matematică, engleză și alte teste relevante pentru anul 12.

Rezultatele finale vor fi anunțate pe 14 februarie 2020. Pentru mai multe informații privitoare la înscrieri, accesați site-ul: https://britishschool.ro/scholarship-2020-2021.

Câștigătorul bursei va trebui să mențină nivelul de studiu ridicat pe tot parcursul anilor și să îmbrățișeze și respecte valorile BSB.