British School of Bucharest (BSB) a obținut certificarea DEKRA – Standardul DEKRA Trusted Facility (Locație de Încredere), ca urmare a evaluării măsurilor implementate pentru stoparea răspândirii COVID-19. BSB este prima și singura școală din România care obține o astfel de certificare.

Încă de la începutul pandemiei, BSB a aplicat și implementat importante măsuri de siguranță pentru protejarea elevilor, a angajaților și a vizitatorilor campusului. Aceste măsuri de protecție sigure au fost întotdeauna dezvoltate și adaptate în funcție de nevoile școlii și de situația pandemică.

BSB a ales serviciile de audit independente și imparțiale ale DEKRA pentru evaluarea acestor măsuri întreprinse.

Verificările specialiștilor DEKRA au fost făcute în toate spațiile și clădirile din campusul BSB, în conformitate cu Standardul DEKRA Trusted Facility. Astfel, auditorii DEKRA au confirmat și au declarat că BSB este un un mediu sigur pentru elevi, angajați și vizitatori, în acord cu standardele internaționale de protecție.

Printre măsurile de prevenție și protecție  implementate în cadrul campusului, regăsim:

 • Termoscanere la intrări
 • Gel dezinfectant pentru mâini la intrarea în clase, birouri și alte spații ale campusului
 • Instalarea de porți și uși cu deschidere automată
 • Covorașe dezinfectante pentru încălțăminte la punctele de intrare principale
 • Acțiuni de dezinfectare efectuate în mod regulat în toate spațiile
 • Ecrane de protecție din Plexiglas și marcaje de siguranță în toate sălile de clasă și birouri
 • Echipamente de protecție pentru elevi și pentru angajați

“Certificarea Standardul DEKRA Trusted Facility reprezintă o confirmare a faptului că acțiunile întreprinse de noi la BSB sunt cele corecte și complete pentru protecția în fața COVID-19. DEKRA certifică faptul că, în acest moment, acțiunile aplicate la BSB sunt în conformitate cu standardele internaționale de sănătate ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale instituțiilor locale. Noi, echipa BSB, suntem încântați de această evaluare. Această certificare ne dă încredere să continuăm, astfel încât campusul școlii să rămână un loc sigur pentru elevi, angajați și vizitatori” a declarat Grant Gillies, director al BSB.

În vederea acordării acestei certificări, specialiștii DEKRA au verificat punerea în aplicare a următoarelor reglementări, pe baza principalelor recomandări și protocoale internaționale și locale:

 • Implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19
 • Informarea și comunicarea cu personalul și cu elevii
 • Implementarea măsurilor de prevenție în următoarele zone: recepție, servicii tehnice și de întreținere, curățenie și menaj
 • Gestionarea cazurilor COVID-19
 • Controlul și interacțiunea cu furnizorii de bunuri și prestatorii de servicii
 • Măsuri specifice aplicabile sectorului de învățământ

“Certificarea DEKRA pentru măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 a fost acordată în urma unui proces amplu de audit realizat în locația British School of Bucharest dar și în celelalte locații care aparțin școlii. Auditul a fost realizat de o echipă de auditori care au verificat îndeplinirea unui set extins de condiții privind implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 și gestionarea cazurilor de COVID-19”, a declarat Cornel Iacob, Director Regional al DEKRA Romania.

Certificarea DEKRA, confirmă faptul că BSB deține toate instrumentele pentru a asigura securitatea reală a elevilor, personalului și vizitatorilor săi.

Certificarea Standardul DEKRA Trusted Facility este valabilă până în aprilie 2022, urmând ca mai apoi școala să fie reevaluată.

Mai multe informații despre măsurile de protecție aplicate de BSB puteți citi aici: https://www.britishschool.ro/about-bsb/safety-first

Despre British School of Bucharest:

British School of Bucharest (BSB) este o școală internațională de top, care oferă o educație internațională cuprinzătoare bazată pe curriculum-ul național din Anglia și oferă ciclurile de învățământ EYFS, Școală Primară și Secundară, cu certificări de la IGCSE la A-Levels.

Încă din anul 2000, BSB oferă educație britanică în București pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani. Este o comunitate educațională bogată, cu peste 650 de elevi reprezentând peste 50 de naționalități. Aceștia beneficiază de un raport impresionant elev-profesor și de un număr redus de elevi în fiecare clasă, asigurând un mediu educațional personalizat dedicat susținerii elevilor, oferit de profesori 100% vorbitori nativi de limba engleză.

BSB este singura școală britanică din România clasificată ca „excelentă” atât pentru „calitatea educației și realizărilor elevilor”, cât și pentru „calitatea dezvoltării personale a elevilor”, conform raportului Inspectoratului pentru Școli Independente din Marea Britanie (ISI) din 2018.

Despre  DEKRA:

Fondată în 1925 sub denumirea de Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein, DEKRA este una dintre cele mai mari organizații din lume, activă în domeniul siguranței. Cu peste 49.000 de angajați și cu vânzări de peste 3 miliarde Euro în anul 2018, DEKRA este astăzi una dintre organizațiile de top din lume privind serviciile TICT.

Este prezentă în România din anul 2004 ca Organism de certificare cu acreditare germană DAkkS.

Cu o echipă formată din peste 100 de auditori, traineri și experți în auditare și formare profesională/coaching/consultanță, în acești 17 ani de experiență am susținut  mii de auditori si  traininguri la peste 1000 de companii din România.