Analiza de John Hardy, Director analiză FX la Saxo Bank

Bullard de la Fed din St. Louis a stricat planurile pesimiștilor USD sugerând susținerea unei reduceri de 25 de puncte de bază cu ocazia ședinței FOMC din iulie, ceea ce a făcut ca estimările Fed să se mențină la același nivel chiar și atunci când președintele Fed, Powell, a confirmat o tendință către a reduce, iar capitalurile proprii americane au avut parte de un moment dificil zilele trecute.

Intr-un interviu acordat Bloomberg, James Bullard, membru cu drept de vot în Comisia Federală pentru Piața Deschisă (FOMC), care nu a fost de acord cu decizia FOMC din iunie care favoriza reducerea, a afirmat că el ar susține o reducere de 25 de puncte de bază la întâlnirea din iulie. Având în vedere că dezbaterea este dacă Fed va alege sau nu să decidă o reducere mai mare de 50 de puncte de bază în iulie (probabilitate de 20% în prezent), estimările par a fi mai „agresive”, venind de la cel mai agresiv membru neutru cu drept de vot al Fed. Acest comentariu, la fel ca, probabil, vestea că un tribunal districtual american a descoperit că trei bănci chineze încalcă sancțiunile impuse Coreei de Nord, a dus la scăderea apetitului pentru risc și la o consolidare a aproape tuturor părților mobile din toate piețele – aurul s-a consolidat puternic, USD a săltat, iar sentimentul de risc a scăzut.

Președintele Fed, Jay Powell, a fost și el poate mai puțin împăciuitor cu privire la marje în discursul de ieri, punând și el bețe-n roate pesimiștilor USD. Deși a confirmat înclinația către o reducere a dobânzii din cauza îngrijorărilor tot mai mari legate de perspectivă, el a insistat că perspectiva economică este încă „favorabilă” și a spus, defensiv, că Fed nu va „reacționa exagerat” la date și la schimbările de sentiment.

Tot zilele trecute s-a înregistrat o scădere foarte urâtă de 10 puncte a indicelui încrederii consumatorilor al Conference Board din SUA pentru luna iunie, sondajul arătând că nivelul este același cu cel din ianuarie, acela fiind, la rândul său, cel mai scăzut nivel din septembrie 2017 până atunci. De această dată, încrederea a scăzut brusc fără semi-prăbușirea piețelor de capital observată la final de 2018. Măsurătorile încrederii consumatorilor se corelează cel mai bine cu numărul locurilor de muncă, iar datele despre locurile de muncă cu cea mai mare frecvență pe care le putem observa sunt cererile inițiale de șomaj săptămânale care ar începe, cel mai probabil, să arate cifre ridicate pe baza mediei mobile dacă încrederea se deteriorează. Nu avem încă o dovadă a creșterii acestor cereri – e vorba mai degrabă de o aplatizare după ani în care numărul a tot scăzut, dar acestea merită mai multă atenție. Dacă publicăm o schimbare aproape de zero a salariilor din sectorul non-agricol, sau mai rău, săptămâna viitoare, am putea să ignorăm cuvintele lui Bullard și să ne așteptăm la o relaxare mai agresivă din partea Fed.

De aici, ne așteaptă întâlnirea G20 și efectele de final de trimestru, piața fiind complet nesigură cu privire la stabilirea prețului pentru primul eveniment, în timp ce pentru al doilea ne vom concentra cel mai mult pe modul în care se comportă obligațiunile după finalul de trimestru după ce pragul randamentului american pe 10 ani a scăzut cu 40 de puncte de bază în timpul trimestrului și a ajuns la nivelul rotund al randamentului de 2,00%.

Interesul de tranzacționare

Cumpărare EURUSD în scădere cu stopuri sub 1.1300 la închiderea zilnică.
Poziție scurtă EURNOK cu stopuri peste 9.71 pentru o încercare la mult sub 9.60
Poziție lungă AUDUSD dar se caută obținerea de profit tactic la puțin peste 0.7000

Pentru ca EURUSD să continue să crească aici, perechea trebuie să găsească susținere ideal în zona 1.1350 și, mai ales, trebuie să evite să ajungă sub 1.1300. A se nota că media mobilă pe 200 de zile apare la un nivel mai înalt și că acesta a fost și maximul local pivotal.

Despre Saxo Bank

Saxo Bank Group (Saxo)  este un specialist fintech de top, axat pe tranzacționarea multi-asset și investiții, livrând serviciul ‘Banking-as-a-Service’ clienților instituționali.

Timp de peste 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investițiile și tranzacționarea, ajutând clienții prin facilitarea accesului neîntrerupt la piețele globale de capital prin tehnologie și expertiză.

 În calitate de bancă complet licențiată și reglementată, Saxo permite clienților săi direcți să tranzacționeze clase multiple de active în piețele financiare globale cu ajutorul unui cont unic și de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienților instituționali cum sunt băncile sau brokerii execuție multi-active, servicii de brokeraj de prima mână și tehnologie de tranzacționare, susținând întregul lanț valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).

Platformele de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, cu prima platformă de tranzacționare online lansată în 1998, Saxo Bank a fost o companie Fintech chiar înainte ca termenul să se fi inventat. Cu sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are astăzi peste 1500 de angajați în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Hong Kong, Londra, Paris, Zurich și Dubai.