Business Women Forum Romania (BWFR)

Firmele deținute de femei generează venituri semnificativ mai mari, creează locuri de muncă semnificativ mai multe și au o mai mare înclinare către creștere și succes decât cele deținute de bărbați (potrivit unui studiu recent făcut de Harvard Business Review și alte 10 publicații).

Urmând acest spirit, unul din obiectivele principale ale Business Women Forum Romania (BWFR) este să ofere cadrul potrivit pentru deținătorii de companii, manageri corporativi, deținători de ONG-uri și startup-uri pentru a ajunge să își crească afacerile și să se ajute reciproc prin inițierea unor reuniuni săptămânale de networking și seminare pentru membri.

BWFR organizează cea de-a patra gală anuală pe 7 noiembrie, în București, România, invitând membri, susținători și parteneri pentru a celebra un an de succes și pentru a-și dezvălui viitoarele proiecte și cauzele selectate pentru 2020.

BWFR a fost fondat ca ONG acum 4 ani de o femeie de afaceri din Israel, Osnat Peled. În ultimii ani a devenit una dintre cele mai mari și importante asociații de femei de afaceri din țară, datorită activității sale ample și a vizibilității crescânde, precum și dorința board-ului de a crea un impact social uriaș, reunind femei din toate domeniile ce colaborează pentru o economie mai bună și o creștere reciprocă a afacerilor.

 “Femeile de afaceri din România încearcă să își dezvolte afacerile, să învețe unele de la altele și să creeze colaborări. Obiectivul nostru principal în BWFR este în primul rând să oferim know-how-ul, dar și cadrul pentru colaborări deosebite care să poată fi create între sectoare.” – spune Osnat Peled, Fondator și Președinte BWFR.

 Marea Gala BWFR își propune să marcheze finalul unui an de excepție prin reunirea într-o atmosferă festivă a comunității de afaceri din România, sprijinind o cauză speciala – oferirea de ajutor financiar pentru Asociația P.A.V.E.L.

Asociația P.A.V.E.L. este o ONG care își propune să îmbunătațească viața copiilor și tinerilor ce suferă de cancer, leucemie și anemie severă, oferind sprijin moral, informational, psihologic, social și material acestora și familiilor lor. Împreună cu susținătorii BWFR, scopul lor este de a aduce tehnologii precum Ipad-uri și computere pentru a facilita procesul de invățare a copiilor din scoala spitalului. BWFR va contribui la indeplinirea acestui obiectiv printr-o licitație tăcută cu articole donate de parteneri, ce vor putea fi achiziționate la gală.

În cadrul galei BWFR va lansa, de asemenea, cea de-a treia ediție a programului de leadership (sposorizat de AVON). Acesta este primul program de leadership feminin din România, deschis femeilor de afaceri sau deținătoarelor de ONG-uri.

Scopul BWFR este de a sprijini, de a ghida, de a informa și de a îi impulsiona pe participanți să devină cei mai buni lideri. În cadrul programului, aceștia vor primi o pregătire excepțională de leadership, consiliere și sprijin din partea unor lideri recunoscuți la nivel național și internațional, provenind din companii prestigioase și din lumea academică.

Pe parcursul anului 2019, organizația a crescut la 5000 de membri, a inițiat sute de ateliere, seminare și grupuri de lucru și a oferit sprijin direct și indirect pentru 4500 de companii. Organizația oferă cu mândrie calitatea de membru în mod gratuit tuturor femeilor de afaceri dispuse să se dezvolte singure, oferind tuturor oportunitatea egală de a avea succes, cu sprijinul a sute de sponsori, parteneri și voluntari.

BWFR a creat pe parcursul anului mai multe programe unice, cum ar fi Academia Banilor “My Path” – Călătorie antreprenorială, un program de leadership, programe de mentorat și sesiuni de networking unice. Pe lângă evenimentele sale, BWFR susține și gestionează și o arenă specială online B2B “Made in Womania”, unde antreprenorii de sex feminin pot împărtăși proiecte și pot fi incurajați să se lanseze și să-și acorde reciproc prioritate în cadrul rețelei BWFR.

“Împărtășirea poveștilor antreprenoriale inspiraționale ce dezvaluie în mod deschis provocările ce au fost depășite și lecțiile ce pot fi învățate de femeile antreprenor de succes este un motivator uriaș și un catalizator pentru succesul reciproc.” – spune Osnat Peled.

Marea Gala BWFR este susținută de mulți parteneri și susținători, companii de top în România, precum: BCR, BCR Pensii, Mentor Capital (Romania), -417 Cosmetics, FREYWILLE, Avon, Lenovo, MCBA-EVO, Alka, La Strada, Alira și mulți alții.