Se anunță în continuare o vară cu temperaturi peste medie, cu zile toride care pot transforma plăcerea de a conduce într-un coșmar, dacă nu ne luăm câteva măsuri de precauție și nu repectăm câteva sfaturi simple.

Specialiștii Carvago.com, platforma europeană online cu peste 750.000 de mașini rulate disponibile, ne dau câteva sfaturi pentru a evita astfel de neplăceri și pentru a face călătoriile pe timp de vară fierbinte mai puțin stresante pentru șoferi, dar și pentru pasageri.

Fie că mașina dumneavoastră are câțiva ani sau e un model recent, în timpul verii este mult mai probabil să fie supusă unor probleme generate de căldură și uzură, iar o utilizare mai intensă ne poate lăsa în drum cu mașina avariată. Din acest motiv, Carvago recomandă o verificare sau chiar o revizie completă a mașinii dumneavoastră la ateliere specializate, înainte de a începe o călătorie.

 Verificați nivelul lichidelor: înainte de a vă urca la volan, este important să verificați dacă mașina are niveluri suficiente de lichid. Verificarea uleiului de motor, a lichidelor de răcire, a lichidului de frână și a lichidului de spălare a parbrizului nu trebuie subestimată pentru o călătorie în siguranță. Șoferii mai experimentați le pot verifica independent acasă, în caz contrar este recomandat să vă duceți mașina la un service de încredere cu câteva zile înainte de plecare.

 Inspecția anvelopelor: Căldura pune, de asemenea, o presiune asupra anvelopelor, iar temperaturile ridicate pot fi responsabile pentru pierderea de presiune și uzură, mai ales dacă anvelopele au fost umflate complet. Prin urmare, această verificare înainte de a porni la drum este esențială pentru a evita să vă treziți cu cauciucuri dezumflate. Adecvarea anvelopelor poate face diferența asupra stării de siguranță a călătoriei noastre cu mașina: anvelopele care sunt prea uzate atunci când parcurgeți mulți kilometri, pot ceda sau se pot rupe, crescând riscul de accidente.

 Lamele ștergătoarelor: în timpul sezonului de vară, căldura poate să nu fie singura problemă în timpul unei călătorii cu mașina. Există posibilitatea de a întâlni ploi și furtuni de vară în timpul mersului. Dacă lama ștergătorului este prea uscată și deteriorată, aceasta nu va putea elimina suficient de repede apa care cade pe parbriz, împiedicând semnificativ vizibilitatea. Dacă vă aflați pe tronsoane de autostradă, o lamă nouă poate face toată diferența.

 Utilizarea aerului condiționat: Confortul pasagerilor nu trebuie subestimat atunci când planificați o călătorie cu mașina și, în timpul verii, este de neconceput să-i faceți față fără un sistem de aer condiționat funcțional adecvat. Dacă nu este folosit corect, însa, poate crea o stare foarte neplăcută pentru șofer și pasageri din cauza diferenței excesive de temperatură dintre interior și exterior. Expunerea prelungită poate duce la stare generală de rău, dureri în și de gât și chiar greață, uneori. Carvago recomandă să călătoriți la o temperatură care nu depășește 21 sau 22 de grade.

Reglarea scaunului șoferului: în timp ce călătoria cu mașina poate fi o oportunitate pentru pasageri de a se relaxa, cei care conduc nu își pot permite să lase garda jos, ajungând uneori la niveluri ridicate de stres. O modalitate de a elibera tensiunea este poziționarea ergonomică a scaunului șoferului, sprijinindu-și spatele pe scaun și ajustând distanța astfel încât încheieturile lor să poată atinge partea superioară a volanului. Menținând o postură corectă pe tot parcursul călătoriei, puteți evita contracturile și durerile musculare la sosire. Mai mult, poziția corectă a șoferului îi condiţionează puternic capacitatea de a controla în timpul conducerii.

„La Carvago dorim să fim din ce în ce mai atenți la nevoile comunității noastre și să ne asigurăm că atât șoferul, cât și pasagerii săi transformă condusul într-o experiență plăcută. În timpul verii, este important ca toți clienții noștri să fie informați cu privire la modul în care trebuie să fie pregătiți pentru a gestiona mai bine nevoile mașinii lor înainte de o călătorie lungă ”- explică Jakub Sulta, CEO Carvago.

Despre Carvago.com

Carvago.com este cea mai mare piață online din Europa pentru mașini second hand. Oferă clienților din șase țări europene o gamă de peste 700.000 de mașini verificate și intenționează să intre pe piețe suplimentare în 2022, operând în prezent în șapte țări europene, inclusiv România. Cu începere efectivă din ianuarie 2021, Carvago a înregistrat o creștere cu zeci de procente lună de lună, vânzând acum mii de mașini în fiecare lună în toată Europa. Carvago oferă clienților săi un serviciu cuprinzător de la inspecția și importul mașinii, până la asigurare și finanțare, apoi procesarea înmatriculării și livrarea mașinii la domiciliul clientului.