Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan Djordjević, Teodora Atanasova, Ani Marie Paladi și Ella Bokor

Frumusețea violoncelului nu constă doar în complexitatea, sensibilitatea sau sunetul minunatului instrument, ci și a comunității, la nivel internațional, pe care o generează. Formații muzicale  diverse, duo, trio, cvartet, sau ansambluri orchestrale sunt apreciate la scară largă în întreaga lume. Festivaluri și concursuri ridică în fiecare moment nivelul profesional al violonceliștilor. Șansa surâde prin CellEAST Festival nu numai generațiilor tinere din România, care vor avea șansa de a studia la Cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, ci și publicului românesc, care va avea parte de o demonstrație la cel mai înalt nivel de reprezentare a violoncelului. Șase concerte/recitaluri, 56 de cursanți din 8 țări, 12 profesori, maeștri recunoscuți ai instrumentului, cele mai importante instituții de concerte și educaționale din București – ce am vrea mai mult de la prima ediție a CellEAST Festival?! “ , declară Răzvan Suma, director artistic.

Duminică, 8 mai, ora 19, Ateneul Român

Recital de violoncel Susținut de profesorii invitați în cadrul CellEAST Festival și la  cursurile de măiestrie  Future CellEAST și MiniCellos.

Andrei Ioniţă, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan Djordjević, Ani Marie Paladi, Teodora Atanasova, Ella Bokor

Program
Jacques Offenbach – Bolero
Gabriel Fauré – Cantique de Jean Racine
Gioacchino Rossini – Bărbierul din Sevilla (fragment)
Georges Bizet – Carmen (fragment)
Wilhelm Kaiser-Lindemann – Mambo for Six
Georg Goltermann – Nocturne
Julius Klengel – Hymnus
Heitor Villa-Lobos – Andante din Bachianas Brasileiras
Giovanni Sollima – Violoncelles, vibrez!
Giovanni Sollima – Marsh
Johann Strauss – fiul – Trisch-Trasch Polka pentru orchestră de violoncele

Biletele se pot procura:
De la Casa de Bilete a Ateneului Român, Telefon: 021.315.68.75
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.

– Online, accesand site-ul  www.fge.org.ro  – secțiunea „Calendar“. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

COORGANIZATORI:  Centrul Național de Artă “Tinerimea Română”, Asociația Culturală PlaCello și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Evenimentele educaționale care fac parte din programul Future CellEAST sunt CO-FINANȚATE de Administrația Fondului Cultural Național.

Le mulțumim organizatorilor CellEAST Festival pentru găzduirea concertelor în cadrul acestui festival.

SPONSORI:  Vestra, Elsaco, Cai de Vis, Haita Land, Habitus, Motif Hub.

PARTENERI:  Filarmonica George Enescu, U.N.M.B., Radio România, IConArts,

Pow Wow, La Salumeria Bucharest, Wine Ambassador, Trattoria Adagio, Mercure Hotel, Catalog Muzical.

PARTENERI MEDIA : TVR, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Orchestrele și Corurile Radio, RADOR, CoverStories, EnjoyTV România.

Site  www.celleast.com

Facebook  https://www.facebook.com/celleastfestival/

Instagram  https://www.instagram.com/celleastfestival/