Stagiunea 2021-2022 Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica ar fi trebuit să înceapă deja și, conform tradiției, Orchestra inginerilor “Petru Ghenghea” ar fi trebui să fie pe scena Sălii mari a Ateneului Român, sâmbătă, 23 octombrie, la ora 11 dimineața. Din păcate, din motive obiective, bine cunoscute tuturor, concertul a fost suspendat. Anunțăm acum ceea ce ar fi trebuit să fie al doilea concert al stagiunii, un program deosebit de atractiv care alătură piese celebre din musicaluri cunoscute în întreaga lume interpretate de tineri  frumoși și talentați care s-au remarcat în cadrul primei ediții a Concursului Naţional de Musical, primul eveniment de acest tip din România, organizat de Universitatea Națională de Muzică București și coordonat de prof. univ. dr. Mihai Cosma, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională, în luna august a acestui an. Laura Gabriela Oana, Miruna Dascălu, Sidonia Doica și invitații lor Cătălin Petrescu și Raluca Ouatu (pian) sunt artiștii care vor putea fi văzuți, ascultați și aplaudați, sâmbătă, 13 noiembrie, ora 11 în Sala mare a Ateneului Român.  Chicago, Cabaret, Les Misérables, Mary Poppins sunt câteva dintre partiturile legendare astăzi din care foarte tinerii interpreți au ales să cânte arii bine cunoscute și mult apreciate de publicul de pretutindeni.

Sâmbătă 13 noiembrie, ora 11, Ateneul Român
Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica

Pagini celebre din musicaluri

Interpretează laureaţi ai Concursului Naţional de Musical

LAURA GABRIELA OANA
MIRUNA DASCĂLU
SIDONIA DOICA
şi invitaţii lor:
CĂTĂLIN PETRESCU
RALUCA OUATU – pian

În program, lucrări de Sara Bareilles, Leonard Bernstein, John Kander, Jim Jacobs & Warren Casey, Jonathan Larson, Claude-Michel Schonberg, Marc Shaiman

Comentează CRISTINA SÂRBU

Concert-spectacol realizat în colaborare cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti prin proiectul FDI 2021-0162

Sponsorii stagiunii 2020-2021 : EY Romania, wipro, RBC Romanian Bussines Consult, Schoenherr, Fundația H.Mălinean

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis cu participarea publicului in proporție de 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie. Verificarea acestor condiții se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.