În interesul comun privind formarea competențelor necesare pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, la începutul anului 2019 a fost încheiat un acord de colaborare între operatorii economici Farmec SA și Terapia a SUN PHARMA company – în calitate de parteneri de practică – și unitatea de învățământ Colegiul Tehnic ,,Ana Aslan”, proiectul beneficiind de sprijin din partea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Prima clasă va fi formată începând cu luna septembrie a acestui an.

Directorul general Terapia, Dragoș Damian: ”Încurajăm copiii să se înscrie la cursurile colegiului Ana Aslan pentru a urma o carieră de operator în industria de medicamente și produse cosmetice, probabil cea mai frumoasă profesie din lume, pentru că vor contribui direct, prin ceea ce fac zi de zi, la creșterea duratei și calității vieții românilor.”

În baza acestui acord vor fi încheiate anual contracte de pregătire practică a elevilor din învățământul dual în domeniul de pregătire profesională „Chimie Industrială” și în calificarea profesională de operator în industria de medicamente și produse cosmetice. Prin eforturi conjugate și partajarea responsabilităților vor fi susținuți elevii claselor de învățământ profesional în dezvoltarea competențelor și abilităților necesare în cadrul domeniului în care se pregătesc, pentru a le facilita tranziția și integrarea la un loc de muncă.

Astfel, cele două companii, Farmec și Terapia, se vor implica activ prin organizarea și desfășurarea stagiilor de pregătire practică a elevilor în cadrul laboratoarelor de specialitate și a secțiilor de producție, prin punerea la dispoziție a resurselor informaționale și a echipamentelor necesare, prin oferirea de burse lunare pentru toată perioada de pregătire teoretică și practică, și a altor stimulente materiale și financiare suplimentare acordate în funcție de performanță.

„Întregul proiect are ca scop formarea profesională de calitate a elevilor, în vederea angajării lor după absolvire în conformitate cu nivelul de pregătire și competențele certificate, iar acesta credem că este unul dintre cele mai importante beneficii, având în vedere piața forței de muncă din România. O piaţă a muncii de calitate este premisa necesară unei economii competitive şi atractive. Indiferent de forma de învăţământ pe care o aleg, tinerii ar trebui să primească în şcoală cunoștințele, deprinderile și competenţele necesare care să le permită accesul în piaţa muncii, în cazul în care nu-şi continuă studiile în forme superioare de învățământ,” a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa