Oana Cociasu

Consiliul Român pentru Publicitate (Romanian Advertising Council – RAC), organizația de autoreglementare a industriei de publicitate din România, aniversează anul acesta 20 de ani de activitate.

Pentru a marca momentul, marți, 24 septembrie, a avut loc Gala aniversară RAC 20 ani, eveniment ce a reunit parteneri locali și internaționali, experți internaționali în domeniul autoreglementării în publicitate, alături de specialiști RAC. Împreună, au trecut în revistă momentele cheie din cei 20 de ani de formalizat și arbitrat etica în comunicare comercială, în cadrul unei seri găzduite de Andi Moisescu, la Stejarii Country Club.

“Autoreglementarea în publicitate are o influență pozitivă din ce în ce mai vizibilă, iar industria se arată stabilă din perspectiva respectării principiilor comunicării comerciale, așa cum sunt formulate în Codul RAC. Anul acesta este unul aniversar, se împlinesc 20 de ani de când reprezentăm autoreglementarea în comunicarea comercială din România, iar toate acțiunile noastre de până acum vor culmina cu un eveniment aniversar, la care ne vom bucura de prezența unor invitați și speakeri de renume din rețeaua-mamă europeană (European Alliance of Advertising Standards – EASA), adevărați experți internaționali în autoreglementarea din domeniul publicității”, a declarat Oana Cociașu, Președinte al Consiliului Român pentru Publicitate.

RAC își propune în continuare extinderea unor direcții de acțiune îndreptate spre prevenție, prin serviciul Copy Advice de acordare de consultanță și recomandări. Totodată, va propune pe agenda de discuții subiecte-cheie din domenii precum: comunicarea etică în mediul digital, includerea native advertising-ului în “ecosistemul” autoreglementării sau adaptarea la normele noii Directive europene a serviciilor media audiovizuale. Prin apartenența la organizațiile europene și internaționale, RAC va continua și misiunea de a aduce în Romania best practices, testate cu succes în alte țări avansate în domeniul autoreglementării pe piața de publicitate.

 Despre RAC

Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) este o organizație profesională nonguvernamentală, non-profit și independentă, fondată în 1999. Activitatea de bază a Consiliului este autoreglementarea în publicitate, prin adoptarea și aplicarea prevederilor Codului de practică în comunicarea comercială.