Luni, 19 februarie 2024, Filarmonica „George Enescu” organizează o serie de evenimente dedicate cu precădere elevilor, cu prilejul sărbătoririi a 148 de ani de la nașterea celui care a fost supranumit „patriarhul sculpturii moderne”, artistul român Constantin Brâncuși.  Ateneul Român, clădirea simbol a culturii române, poate fi vizitată gratuit între orele 14.00 și 16.00, iar de la ora 18.00, are loc concertul Omagiu lui Constantin Brâncuși susținut de Ansamblul Violoncellissimo, sub conducerea maestrului Marin Cazacu.  Intrarea la toate evenimentele se realizează în baza invitației rezervate pe site-ul https://ove.ro/.

În anul 2015, data de 19 februarie a fost declarată Ziua Națională Constantin Brâncuși și a devenit de atunci un prilej nu doar de a sărbători contribuția sculptorului român la evoluția artei moderne, dar și unul de reflectare asupra valorilor culturii naționale și de celebrare a excelenței artistice. Conferințe, expoziții, spectacole și alte manifestări sunt organizate în diverse locuri din țară și străinătate pentru a marca această zi. Prin grija Inspectoratului Școlar al Județului Ilfov, câteva sute de elevi vor participa la concertul organizat la Ateneul Român în seara zilei de 19 februarie.

Calendarul zilei:
Ateneul Român
19 februarie 2024
14.00  Tur ghidat
Rezervare:
https://ove.ro/tur-ghidat-gratuit-ora-14-00-6645
15.00  Tur ghidat
Rezervare:
https://ove.ro/tur-ghidat-gratuit-ora-15-00-6646
16.00  Tur ghidat
Rezervare:
https://ove.ro/tur-ghidat-gratuit-ora-16-00-6647
ora 18.00
Omagiu lui Constantin Brâncuși

Intepretează
Ansamblul Violoncellissimo
Conducerea muzicală: Marin Cazacu

În program, lucrări de: Astor Piazzolla, Constantin Dimitrescu, Erik Satie, Radu Sinaci

La acest eveniment intrarea este gratuită, cu prioritate pentru elevii care vin prin Inspectoratul Școlar al Județului Ilfov.
https://ove.ro/omagiu-lui-constantin-brancusi