Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului CESAROM și unicul producător local de plăci ceramice, a susținut participarea tinerei sportive clujene Maya Florian la Campionatul Mondial de Kempo, care a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie în Budapesta, Ungaria.

Sportiva, în vârstă de 16 ani, legitimată la Clubul Brazilian Power Team (BPT) din Cluj-Napoca, a devenit dublă campioană mondială, o performanță extraordinară pentru delegația României, cucerind medaliile de aur la probele Gi – cu kimono și no-Gi – fără kimono, categoria -56 kg cadeți, devansând sportive cu experiență. Maya Florian a concurat la disciplina Submission, la care au fost înscriși 120 de sportivi. În total, competiția a găzduit circa 1000 de sportivi din toată lumea.

 Maya Florian este luptătoare de Jiu-Jitsu Brazilian la Clubul Brazilian Power Team din Cluj-Napoca, aflată sub îndrumarea antrenorului Mircea Cubleșan. Practică acest sport de la vârsta de 11 ani, când a început să participe la cursurile clubului la îndemnul tătălui ei. Ulterior, acest sport s-a transformat în pasiune și în dorință de a atinge performanța.

În prezent, sportiva Maya Florian deține centura portocaliu cu negru și se pregătește intens pentru Campionatul European de Jiu-Jitsu Brazilian, care se va desfășura în februarie 2022 la Roma.

„Ne bucurăm să putem susține tinerele talente din Cluj-Napoca în drumul lor către performanță, mai ales că CESAROM este un brand local cu tradiție de aproape 60 de ani. Rezultatele sportivei Maya Florian sunt absolut remarcabile pentru vârsta sa și suntem siguri că, parcursul carierei sale în acest sport va fi unul de succes”,  a declarat Petrișor Grindeanu,  Director General al Lasselsberger Ceramics România.

Din lotul național al Federației Române de Kempo care a reprezentat România la Campionatul Mondial din Budapesta, Ungaria au făcut parte sportivi de la diferite cluburi din țară, printre care Maya Florian și Cosmin Dura de la Clubul Brazilian Power Team (BPT) din Cluj-Napoca, club sportiv afiliat Federației.

În luna august a acestui an, CESAROM a sprijinit și participarea sportivei Maya Florian la Campionatul Mondial de Grappling, care a avut loc în Ufa, Rusia, unde a înregistrat un parcurs notabil, cucerind medaliile de argint la probele Gi – cu kimono și bronz la categoria no-Gi – fără kimono. La competiția din Rusia au participat 500 de sportivi cu vârsta sub 21 de ani din 52 de țări.

Despre CESAROM

CESAROM, liderul pieţei româneşti de gresie şi faianţă este unul dintre brandurile cu tradiţie din România, având o istorie de aproape 60 de ani. CESAROM se produce în fabrica Sanex SA din Cluj-Napoca, companie care a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger GmbH, lider în producţia europeană de plăci ceramice (gresie, faianţă şi decoruri ceramice).

În prezent, capacitatea totală de producţie din cadrul fabricii SANEX SA din Cluj-Napoca se ridică la peste 8 milioane de metri pătraţi anual, SANEX SA comercializând o gamă variată de modele de gresie, faianţă şi plăci decor. Toate colecţiile CESAROM pot fi vizualizate pe www.cesarom.ro.