Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR anunță organizarea, în perioada  10 – 11 septembrie 2020, a Cursului online gratuit PYTHON – inițierea tinerilor vulnerabili în utilizarea limbajului de programare al viitorului.

Această inițiativă are ca scop continuarea eforturilor ANBPR și ale bibliotecilor publice din România de a sprijini educația digitală, prin inițierea publicului tânăr în utilizarea celor mai noi limbaje de programare.

Cursul online gratuit PYTHON va avea durata de 12 ore (6 ore x 2 zile) și este proiectat să fie livrat, via Zoom, către maximum 100 de tineri vulnerabili.

Potrivit obiectivelor de învățare pe care le va urmări, cursul PYTHON își propune să asigure:

– explicarea conceptelor de bază ale programării în PYTHON

– asimilarea principiilor de bază de scriere și executare a programelor în PYTHON

– studiul structurii și elementelor de programare standard (tipuri de date, diverse structuri cu care se operează privind finalitatea utilizării PYTHON, structuri de stocare a datelor în memorie etc.)

– predarea noțiunilor de funcționare a jocurilor pe calculator multiplayer și a principalelor metode de a le rula cu succes, folosind limbajul de programare PYTHON.

Tinerii vulnerabili vor beneficia de expertiza unui lector calificat, vor asista la demonstrații de programare PYTHON și vor rula aplicații de bază. În plus, lectorul care va asigura  instruirea va lansa provocări online de tip concurs privind aplicații ale PYTHON în viața de zi cu zi, urmând ca cele mai bune proiecte realizate de către cursanți să fie popularizate online & offline, pe canalele ANBPR.

Condiții de participare:

Vârsta participanților: 14 – 18 ani

Dificultate:  medie

Tipul evenimentului: online (folosind platforma Zoom)

Data de desfășurare:

10.09.2020, orele 10:00 – 16:00 (prima zi de instruire)

11.09.2020, orele 10:00 – 16:00 (a doua zi de instruire)

Numărul maxim de participanți: 100

Participare: gratuit, pe bază de înscriere, în contextul finanțării ANBPR în competiția Meet and Code Award, Code for Europe

Evenimentul online PYTHON – inițierea tinerilor vulnerabili în utilizarea limbajului de programare al viitorului este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code, susținută la nivel european de compania de software SAP. În România, inițiativa este coordonată, pentru cel de-al 4-lea an consecutiv, de Asociația Techsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week.

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Detalii suplimentare despre eveniment: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România

Email: anbpr_ro@yahoo.com, telefon: +0374 052 437/0758 220 294, persoana de contact: Ștefania Stănică

Procedura de înscriere: Se pot înscrie tineri cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani, care doresc să se inițieze în utilizarea limbajului de programare Python și intenționează să evolueze în domeniul competențelor tehnologice, în vederea accesării în viitor a unor poziții de dezvoltatori software sau similare.

 Participanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. Acces la internet pe toată perioada desfășurării cursului online PYTHON – inițierea tinerilor vulnerabili în utilizarea limbajului de programare al viitorului
  2. Completarea FORMULARULUI DE ÎNSCRIERE disponibil la calea: https://docs.google.com/forms/d/1-LeD0MaI1sXEgK90HQrS3Xbm2CbY4Z_GwFtuxVSZSDI/edit?vc=0&c=0&w=1&flr=0
  1. Apartenența la o categorie de vulnerabilitate (tineri din mediul rural, tineri cu dizabilități, tineri fără adăpost/instituționalizați, tineri care nu urmează o formă de învăţământ, tineri din familii cu venituri mici, tineri din familii monoparentale, tineri aparținând diferitelor minorități etnice, tineri cu unul sau ambii părinţi care lucrează în străinătate etc.).

Anunţarea participanţilor și comunicarea coordonatelor de acces în aplicația Zoom, în urma acceptării, se vor face cel târziu în data de 9 septembrie 2020, iar cursul online se va desfășura în perioada 10 – 11 septembrie 2020 (orele 10:00 – 16:00).

Participarea la cursul online PYTHON – inițierea tinerilor vulnerabili în utilizarea limbajului de programare al viitorului le va permite tinerilor să dezvolte competențe de bază în domeniul programării PYTHON, ca primă experiență de învățare în domeniul programării software. Se vor acorda diplome de participare.

Așteptăm cu interes să vă înscrieți!

Despre ANBPR: ANBPR este cea mai reprezentativă asociație profesională a bibliotecarilor și bibliotecilor publice din România, preocupată de bunăstarea și performanțele profesionale ale membrilor săi, de evoluția domeniului cultural național și de emanciparea de substanță a comunităților. Pornind de la principiile de bază ale muncii asociative – solidaritate, coeziune, angajare socială și competitivitate – Membru fondator al Coaliției pentru Educație Digitală – CED, ANBPR pledează pentru creșterea impactului bibliotecilor în societate, pentru susținerea educației, a e-incluziunii și promovează extinderea pe scară largă a beneficiilor tehnologiei. www.anbpr.org.ro