La începutul lunii martie, după obținerea avizului de la Consiliul Concurenței, Epta SpA și DAAS International Group au finalizat procesul de vânzare-cumpărare. În urma acestui parteneriat, echipa de specialiști DAAS cu expertiză în zona de engineering, project management, montaj și aftersales service în industria de refrigerare comercială, industrială și HORECA va avea rol de hub local și va veni cu soluții de dezvoltare inclusiv pentru potențialii clienți Epta SpA.

În acest moment, cele două companii au început deja procesul de integrare pe partea operațională și financiară mulțumită unei echipe dedicate de manageri Epta SpA care a fost alocată echipei din România. În urma acestei fuziuni, la nivel global, numărul angajaților se ridică la peste 5200, iar compania are o capacitate de producție de peste 200.000 unități/ an în fabrici.

 “Suntem încrezători că acest parteneriat reprezintă un mare pas înainte pentru DAAS și că procesul se va finaliza cu succes, ambele companii având aceleași principii strategice și împărtășind aceleași valori culturale. Pornind de la aceste premise optimiste, estimăm o creștere de cca 20% a businessului în sectoarele: refrigerare comercială, HORECA, frig industrial, shopfitting și asistență tehnică / monitorizare. 2019 va fi cu siguranță un an interesant pentru industria frigului comercial, având în vedere că marii retaileri intenționează să investească în domeniu și organizează licitații la nivel European sau regional pentru achiziția de echipamente, fapt ce va conduce la o creștere moderată a industriei.” a declarat Daniel Mocanu, Director General DAAS.

La rândul său, Dl Marco Nocivelli, Președintele și Directorul General Epta declară: “Odată cu finalizarea procesului de preluare suntem nerăbdători să începem activitatea cu noii noștri colegi din România, să găsim împreună sinergii în direcția atingerii obiectivelor noastre comune. Suntem convinși că am facut alegerea cea mai bună și vom deveni împreună mai competitivi și mai puternici pe zona echipamentelor frigorifice și a asistenței tehnice.”

DAAS International Group.

Companie cu capital integral românesc, fondată în 1993. Lider de piață în industria de refrigerare comercială și unul din principalii furnizori în industria HORECA, DAAS a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 40 mil euro.

Având o experiență de 25 ani în industriile în care activează, DAAS livrează, pe lângă  transport, montaj, post-vânzare și servicii de proiectare, concept, engineering, project management.

EPTA. Soluții avansate pentru magazinul dvs.

EPTA – Grup multinațional specializat în refrigerarea comercială, operează la nivel mondial prin mărcile sale Costan (1946), Bonnet Névé (1930), George Barker (1928), Eurocryor (1991), Misa (1969), Iarp (1983) și Knudsen Køling (1961). Atât pe piața internă, cât și pe cea internațională, Epta este singurul partener capabil să producă și să comercializeze sisteme complete de refrigerare datorită gamei specifice de produse pe care le-a încorporat. Acestea includ dulapuri frigorifice tradiționale, verticale și semi-verticale, dulapuri verticale și orizontale negative, unități încorporate (plug-in-uri), unități medii și mari și încăperi de răcire. Cu sediul în Milano, are 5.000 de angajați și o forță de vânzări de mare amploare situată la nivel mondial. În 2017 a înregistrat o cifră de afaceri de 888 de milioane de euro. În 2017, a prezentat noul concept la Euroshop: „#EptaExperience este calea„. Un concept care însumează vocația corporativă a Epta, care confirmă capacitatea Grupului de a combina expertiza, inovația și personalizarea soluțiilor marcilor sale și de a oferi Clienților magazinului o experiență complet nouă și încântătoare.